PRIMA VIZITĂ ÎN EPARHIE – Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a primit oaspeți de seamă, vizitând împreună Mănăstirea Sfânta Ana

0
424
Prima vizită în Eparhie a Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului Miercuri a avut loc în 28 decembrie 2016. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, împreună cu familia domnului Nicolae Noica, au făcut o vizită la Centrul Eparhial, unde au fost primiţi de către Preasfinţitul.

De la ora 12,00, Preasfinţitul Părinte Iustin, noul Chiriarh al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a făcut prima vizită în Eparhie, la Mănăstirea „Sfânta Ana”, Rohia, mănăstirea de metanie a Preasfinţiei Sale. Preasfinţitul a fost însoţit de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, şi familia domnului Profesor Nicolae Noica.
Loading...

PRIMA VIZITĂ ÎN EPARHIE - Preasfințitul Iustin

Delegaţia a intrat pe poarta mănăstirii în dangăt de clopot, ierarhii au fost întâmpinaţi în faţa bisericii de către obştea mănăstirii, în frunte cu Arhim. Macarie Motogna, egumenul mănăstirii. Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a prezentat oaspeţilor biserica, biblioteca, chilia Monahului Nicolae Steinhardt, muzeul mănăstirii şi chilia Arhiepiscopului Justinian. Apoi, cei trei ierarhi au rostit o ectenie şi s-au recules la mormântul vrednicului de pomenire Justinian Arhiepiscopul. Obştea Mănăstirii Rohia a primit, astfel, prima binecuvântare a Părintelui nostru Episcop Iustin, în calitate de Întâistătător al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

PRIMA VIZITĂ ÎN EPARHIE - Preasfințitul Iustin
Cei trei ierarhi au consemnat în Cartea de Aur a Mănăstirii Rohia, următoarele: „Astăzi, 28 decembrie 2016, am poposit, din nou, în faimoasa mănăstire maramureșeană Rohia, una din cele mai importante vetre de sihăstrie și spiritualitate ortodoxă românească din nordul țării, bastion de românitate și viață duhovnicească. După întronizarea celui de-al doilea episcop al Maramureșului și Sătmarului, în persoana Preasfințitului Părinte Iustin, însoțit de Preasfințitul Părinte Corneliu, episcopul Hușilor, și de domnul ministru Nicolae Noica, dimpreună cu soția și fiica sa, am retrăit bucuria comuniunii cu preacuvioșii părinți ai acestei mănăstiri, într-o atmosferă de iarnă albă și liniștită, având parte și de o ospitalitate avramică, asigurată de părintele stareț Arhim. Macarie Motogna și obștea mănăstirii. Plăcut impresionat de programul spiritual și gospodăresc al mănăstirii, felicităm pe toți ostenitorii acestui așezământ monahal și rugăm pe Mântuitorul Hristos să-i ocrotească de toată reaua întâmplare”, Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei Corneliu, Episcopul Hușilor Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului Niculae Noica.

PRIMA VIZITĂ ÎN EPARHIE - Preasfințitul Iustin

 
Sursă info și foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here