PREMIERĂ MONDIALĂ – În Scoția, femeile cu venituri reduse primesc gratuit produse de igienă intimă

0
71

PREMIERĂ MONDIALĂ  Scoția a devenit prima țară din lume care oferă femeilor cu venituri reduse acces liber la produsele de igienă intimă, scrie The Scotsman.

Inițiativa de șase luni, care se desfășoară în mai multe zone din Aberdeen, va fi utilizată pentru a face posibilă viitoarele politici guvernamentale scoțiene privind furnizarea de produse sanitare.

Realizat de inițiativele comunitare de alimentație pentru prevenirea sărăciei programul pilot va oferi produse mai întâi organizațiilor de caritate pentru sănătate și locuințe ale femeilor, precum și unor școli. Programul va fi extins în cazul în care rezultatele se dovedesc a fi pozitive. Directorul executiv al lui CFINE, Dave Simmers, a legat creșterea sărăciei de măsurile de austeritate din ce în ce mai severe din Regatul Unit. El a sugerat că „motivul copleșitor al femeilor și al persoanelor care suferă în general de sărăcie este implementarea reformei sociale”.

Organizația condusă de Simmers a primit 10.000 de lire sterline de către guvernul scoțian pentru a oferi produse gratuite pentru 1.000 de femei timp de șase luni.

Inițiatorii proiectului susțin că accesul la produse de igienă intimă este un ”drept al omului” care poate fi încălcat din cauza sărăciei. ”Accesul la produse precum absorbante, tampoane sau șervețele este un drept al femeilor și fetelor, un drept care este restrâns de sărăcie, stigmatizare și abuz”, a declarat doctorul Dr Marsha Scott de la fundația Scottish Women’s Aid.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.