”POVEȘTI DIN BUCĂTĂRIE” – O nouă premieră la Teatrul Municipal Baia Mare

2
247

”POVEȘTI DIN BUCĂTĂRIE” Teatrul Municipal Baia Mare vă invită în această săptămână la spectacolul ”Povești din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban, regizor nominalizat anul acesta de UNITER la secțiunea ”cel mai bun spectacol românesc al anului 2017”.


Premiera va avea loc duminică, 18 martie, ora 19.00, în sala mare a Teatrului Municipal.

Următoarea reprezentație va fi joi, 29 martie, ora 19.00.

Spectacolul durează 90 de minute și se desfășoară cu publicul pe scenă.

”Bucătăria este, probabil, locul cu cel mai mult suflet dintr-o casă. Acolo ne certăm, acolo râdem, acolo gătim, acolo fumăm, acolo mâncăm, acolo ne împăcăm. În bucătărie au loc majoritatea destăinuirilor şi discuţiilor profunde, care ne fac să simţim că am descoperit ceva cu adevărat important.

Spectacolul „Poveşti din bucătărie” îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

Spectacolul este unul realizat după metoda „devised theatre”, astfel încât textul ce stă la baza sa a luat naştere pornind de la experienţele personale şi amintirile membrilor echipei de creaţie.

Poveşti din bucătărie este un spectacol autentic, ce aduce în prim plan nostalgia pentru nişte vremuri nu neapărat bune, dar, cu siguranţă, importante şi care au marcat o mare parte dintre adulţii de astăzi din România”, spune Ana Cucu Popescu.

Informaţii furnizate de Alina Rad, Departament Proiecte Culturale, Marketing și Imagine

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. da, intr-adevar povesti sincere si frumoase pana sa-si faca numarul Inna Andruica. Fiind nevasta directorului ultimul dintre monologuri este creat speciel pentru ea si cu ocazia ei vine toata catastrofa. Daca se rezumau doar la celelalte povesti ar fi fost viu si autentic, cat se poate de dramatic, romanesc si post decembrist dar asta ne duce inapoi in stalinism dar si in ezoterism plus URSS ca vesnica amenintare. Tata-su ii un activist de partid ce lucreaza in radio, bunica-sa face vraji prin sat, iar ea isi tradeaza originile romanesti si, in loc sa studieze la Chisinau, zboara in URSS (mai bine ramanea naibii acolo decat sa-i faca vraji si lui Macrinici pe care il credeam mai vertical). Ca sa fi fost un spectacol bun, dupa povestea Denisei ar fi trebuit sa ne spuna povestea lui Andrei Dinu sau Raul Hojcas, adica cineva tot din generatia de dupa 90, nu una mai batrana decat mine. Si ca un fel de epilog, scurt dar triumfal, eu as fi pus ca ultim (dar nu cel de pe urma) monologul lui Eduard Trifa prin care li se da peste bot tocmai unora retrograde, pline de aere si prejudecati, ca Inna Andruica. Am apreciat-o intotdeauna ca actrita dar n-o s-o mai cred niciodata cand le va spune astorlalti „mai putoilor”

  2. No, no… D-apoi vad ca la muieri , hormonii joaca ,, teatru,, … Intrebare … Bianca , sa fie vorba de schimbarile de temperatura sau esti matusa lui alupigus ?! …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.