Ponta spune că programul Cornul și laptele reprezintă în prezent doar o risipă de bani

0
119

Ponta i-a pus gând rău programului social Cornul și laptele. Sătul probabil de imaginile cu elevii care jucau fotbal cu cornurile tari ca piatra, pe care le primeau de la școala, premierul spune că programul nu este decât o risipă de bani.

Programul acela cu cornul şi laptele a fost o idee excelentă. Astăzi, când vorbim, e o risipă de bani. Nu mai consumă niciun copil cornul şi laptele. Iniţial, era un stimulent pentru copii sărăcii. Eu cred că acei bani trebuie să îi folosim altfel, pentru că sunt mulţi copii care merg acum, slavă Domnului, părinţii pot să le dea de mâncare. Sigur, nu consumă cornul ăla şi laptele, aruncăm banii”, a declarat Ponta la Adevărul Live.

Elevii nu ştiu să aprecieze mica atenţie oferită de Guvern încă din 2002.  Copiii sunt năstruşnici şi fac din aceste produse proiectile cu care se bat. La sfârşitul orelor, clasele arată ca nişte adevărate câmpuri de luptă.  Aceştia se folosesc de corn şi lapte pentru a se bate sau a juca fotbal cu ele, aruncându-le de obicei la coş sau pe stradă.

Elevii de la ţară folosesc cornul şi laptele oferite de Guvern, adesea de slabă calitate sau stricate, pentru a hrăni animalele din gospodărie.   Profesorii din şcolile mari, cu foarte mulţi elevi, sunt nemulţumiţi şi ei de program, pentru că distribuirea produselor cade inclusiv în sarcina lor, solicitându-le timp şi efort suplimentar.

Nici profesorii nu sunt prea sfinţi. În mediile rurale, laptele rămas în cantităţi foarte mari este hrană pentru porci şi păsări sau este colectat în sticle de 2 litri pentru a fi vândut, aceasta întâmplându-se la o unitate din sudul ţării. Profesoarele gospodine din mediul urban fac din lapte un ingredient indispensabil în realizarea reţetelor.

Premierul vrea să transforme Cornul și laptele într-un program prin care să intregreze romii încurajându-i să vină la școală.

Programul Cornul și laptele a fost introdus de în anul 2002 de către Guvernul Năstase ca și stimulent și ajutor social pentru copii nevoiași.

ExclusivNews.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.