POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI SE IMPLICĂ – Educaţie rutieră la Grădiniţa din Suciu de Sus

0
222

POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI SE IMPLICĂ Copiii din Suciu de Sus şi-au întrerupt joaca pentru a discuta despre reguli rutiere şi au renunţat la jucării pentru a încerca caschetele poliţiştilor. Siguranța rutieră a copiilor constituie una dintre priorităţile poliţiştilor maramureşeni. Asta deoareca această categorie specială de participanți la trafic este vulnerabilă în privința accidentelor rutiere şi cu reacții imprevizibile pentru conducătorii auto. 

 

Astfel, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus s-au întâlnit cu copiii din localitate pentru a discuta diferite aspecte legate de siguranţa lor. Cei mici au fost învăţaţi să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora. Mai mult, li s-a atras atenția să aleagă locurile special amenajate în acest sens sau cele unde nu circulă maşini.

De asemenea, poliţiştii i-au sfătuit pe copii să se deplaseze doar pe trotuar, iar acolo unde nu există trotuare, să circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului. Agenții le-au explicat celor mici și semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a culorilor semaforului. Prin astfel de activităţi se doreşte conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.

Informații furnizate de către IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.