POLITIA IN ACTIUNE – Nu le-a scapat nimic din ochi politistilor care timp de doua zile au efectuat razii in intreg judetul: investigarea faudelor, rutier, prostitutie, silvic, furt de energie

0
133

Mai multe acţiuni preventive au fost organizate şi executate pe raza judeţului Maramureş, cu următoarele rezultate:

În perioada 15- 16 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş a iniţiat şi derulat o acţiune în sistem integrat cu participarea Gărzii Financiare Maramureş, Poliţia oraşului Vişeu de Sus şi Secţiile de Poliţie Rurală aferente. Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea contrabandei, traficului şi comerţului  ilicit cu ţigarete de provenienţă Ucraina. Oamenii legii au acţionat pe raza următoarelor localităţi: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Leordina şi Moisei. S-au  efectuat controale cu precădere în pieţele agroalimentare, faţă de 90 agenţi economici şi persoane fizice autorizate.  Poliţiştii au înregistrat şase infracţiuni, din care trei infracţiuni de contrabandă şi trei de evaziune fiscală. S-au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 11.000 lei. În urma acţiunii, s-au ridicat în vederea confiscării 18.000 ţigarete de provenienţă Ucraina, valoarea bunurilor fiind de 7.200 lei. De asemenea, s-a mai ridicat şi suma de 375 lei, provenită din activităţi de comerţ ilicite.

Amenzi la transportul de marfa

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au efectuat ieri o acţiune sub titlul sugestiv „Truck”, care se înscrie în acţiunile desfăşurate la nivel european, de către toate formaţiunile rutiere afiliate TISPOL, pe linia legalităţii transportului de marfă. 25 de autovehicule au fost verificate de către poliţişti care au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale. S-au întocmit procese verbale pentru amenzi în valoare de 3.200 lei.

12 tineri prinse la produs in Baia Mare

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au efectuat ieri, 16 februarie,  o acţiune pe linia prevenirii si combaterii infracţiunilor de prostituţie şi proxenetism. În urma acţiunii au fost identificate 12 tinere care au în preocupări racolarea persoanelor în scopul întreţinerii de raporturi sexuale in schimbul unor sume de bani. femeile au fost sancţionate cu amendă contravenţională la Legea nr.61/91, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 5.000 lei. Două dintre fetele depistate de către poliţişti, Erika R., de 17 ani şi Claudia V., de 23 de ani, ambele cu domiciliul în Baia Mare, fac obiectul cercetărilor în două lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie.

Jandarmii si politistii din Borsa au identificat 220 mc material lemnos fara acte la 5 firme

La Borşa, poliţiştii, alături de jandarmi şi specialişti silvici din cadrul Ocolului Silvic Borşa, au desfăşurat o acţiune privind prevenirea delictelor silvice. Oamenii legii au efectuat verificări faţă de cinci societăţi de profil din regiune şi au controlat 42 de autovehicule care transportau lemne. S-au înregistrat două infracţiuni şi 21 de contravenţii. Amenzile aplicate sunt în cuantum de 22.700 lei. În cadrul activităţilor desfăşurate a fost identificată la cele cinci societăţi comerciale, cantitatea totală de 220 mc material lemnos, din care 170 mc lemn rotund de răşinoase şi 50 mc cherestea de brad, pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, urmând ca specialiştii silvici să stabilească valoarea prejudiciului. Una dintre infracţiunile constatate priveşte identificarea, pe Drumul Comunal 8 din Borşa, a lui Vasiliu D., de 41 ani, conducătorul auto al unei autoutilitare cu care transporta lemne fără să deţină licenţă de transport marfa. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului transportului rutier public.

Şi pe raza comunei Remetea Chioarului, poliţiştii de la Secţia 8 Şomcuta Mare au efectuat o activitate preventivă pe linie silvică. Poliţiştii au sancţionat  două persoane pentru încălcări ale regimului silvic, cu amenzi în valoare totală de 1.000 lei. S-au confiscat şi circa 1,3 mc material lemnos pentru foc.

Patru somcuteni au fost prinsi ca erau racordati ilegal la reteaua de curent

Poliţia Oraşului Şomcuta Mare, împreună cu reprezentanţi ai S.C. Electrica S.A. au avut, ieri, o acţiune privind prevenirea furtului de energie electrică. Au fost identificate patru persoane, având domiciliile pe strada Mireşului, de la marginea localităţii Şomcuta Mare, care, folosind instalaţii improvizate au sustras energie electrică, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.