PLÂNGERE PENTRU DISCRIMINARE – Cătălin Cherecheș se va adresa CNCD pentru că a fost discriminat prin refuzul FDGR de a candida la președinția organizației

8
2045

PLÂNGERE PENTRU DISCRIMINARE   Cu ocazia manifestărilor culturale pe care Forumul Democrat German le-a organizat recent în Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheș a anunțaț, printre altele, că se gândește să candideze la președinția organizației. În scurt timp, conducerea FDGR – regiunea Transilvania de Nord – Satu Mare, respectiv Joszef Holczli și Walter Ubelhart au transmis mass media o reacție prin care arătau că primarul de Baia Mare nu poate candida la președinția organizației.

În replică, Cătălin Cherecheș se declară discriminat, arătând că, din punct de vedere legal, poate să candideze și spune că va formula, prin avocații săi, o plângere la CNCD pentru discriminare.

„Din această perspectivă a discriminării la care sunt supus şi a declaraţiilor, am solicitat avocaţilor mei să formuleze o plângere la CNCD. Înţeleg că nu sunt cetăţean de rangul doi, înţeleg că povestea cu rasa ariană e de mult depăşită şi înţeleg că această organizaţie a etnicilor germani ar trebui să se debaraseze de un filon care-i leagă legal, dar poate şi sentimental de Grupul Etnic German, organizaţie fiind declarată ca şi nazistă prin sentinţa declarată în procesul de la Nurenberg”, a declarat Cătălin Cherecheș pentru Agerpres.

Mai mult, primarul se arată stupefiat de reacția celor doi și spune că, defapt, aceștia au semnat doar directiva venită de la nivel central.

„Sunt stupefiat de reacţia pe care au avut-o unii reprezentanţi FDGR, cei de la conducerea centrală transmiţând conducerii regionale un document pe care să-l semneze ca o replică la cea ce nu am spus sau replică la cea ce au înţeles ei că am spus. Chestiunea era una simplă şi clară; din punctul meu de vedere structura şi modul de organizare al Forumului la nivel naţional este o chestiune care ţine de incoerenţă, respectiv de nerespectarea legii. (…) Există entităţi care se numesc forumuri locale, care sunt înregistrate în registrele organizaţiilor şi fundaţiilor din România, dar care se subordonează unei organizaţii a minorităţilor la nivel naţional cum e FDGR, însă în Baia Mare există o organizaţie distinctă, un ONG care joacă rolul şi de organizaţie locală, dar este o organizaţie distinctă care în mod legal nu se subordonează FDGR”, a mai spus Cătălin Cherecheş, citat de Agerpres.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

  1. Mda, e ca si cum Vadim ar fi vrut sa candideze ca presedinte UDMR, dar aia nu au fost de acord. Orice organizatie are un statut, perfect legal, din moment ce inregistrarea a fost acceptata oa tribunal. Daca in acel statut, se specifica conditiile in care cineva poate candida la o functie, cel care nu indeplineste acele conditii, nu poate candida, e la mintea cocosului, nu e discriminare. Cam toate au conditia sa fii membru, cu o anumita vechime. In particular, fiind vorba de un forum german, mi se pare normal sa fii si etnic german. Nici eu nu pot candida sa fiu ales rabin, daca nu sunt evreu, nici sa fiu ales patriarh, daca nu sunt ortodox.

  2. Mda ciomu patriarh … Gresit ciomule … Iohannis este sas si reformart si-a ajuns presedintele Romaniei … Despre ce vorbim ?! … P.S. apropo, Catalin prin prisma rudelor care activeaza in landurile germane, poate fi ,, piesa ,, care lipseste organizatiei !!! …

  3. Ce președinție e vb Cătălin Cherecheș că nu ești în stare de nimic să faci de primar….și u vrei președinție…ce să faci să înșelați cetățenii și să furați bani din tacxe.Ne-am săturat de minciuni abia aștept să plecați de primar și să vă dați demisia.

  4. eu sunt etnic german l-am vazut des pe d-l. chereches la biserica catolica este un om corect , eu l-am cunoscut pe tatal sau un domn rusine ptr. forumul german ca nu il sprijina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.