PESTA PORCINĂ A AJUNS ÎN MARAMUREȘ – DSVSA confirmă că virusul a fost descoperit în trei gospodării din Ieud

1
1291
foto http://lyberti.com/

PESTA PORCINĂ A AJUNS ÎN MARAMUREȘ Autorităţile din Maramureş sunt în alertă de când la Ieud a fost semnalată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane. Alarma a fost dată în urmă cu două zile, după ce un localnic care a cumpărat un animal din judeţul Bihor şi-a găsit doi purcei morţi în gospodărie.  În Judeţul Bihor au fost confrimate 28 de focare de Pestă Porcină Africană în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţi, potrivit emaramures.ro.

Inspectorii DSVSA Maramureş au făcut analize şi a fost confirmată prezenţa virusului, prin urmare, 5 purcei din 3 gospodării au fost deja sacrificaţi.

În Ieud, în cele trei gospodării unde a fost confirmată pozitiv prezenţa virusului au fost făcute igienizări şi dezinfectări, totuşi, autorităţile rămân în alertă. Deocamdată sacrificările de animale au fost sistate, până la noi analize.

 

Sursă: emaramures.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Haha, cat de retardat trebuie sa fii sa cumperi porci vii din judete pline de ciuma porcina si rosie ? Daca se sista TOTAL achizitia de porci in MM, poate scapam. Adio porc de Craciun in Maramures.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.