PERCHEZIȚII ÎN 8 JUDEȚE – Dorin Cioabă, regele romilor, bănuit de infracțiuni economice

0
198

PERCHEZIȚII ÎN 8 JUDEȚE  Percheziţii la firmele lui Cioabă, pentu infracțiuni economice. Polițiștii din Mehedinți și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează, în această dimineață,  28 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin comiterea de infracţiuni economice.

Loading...

Investigația financiară a demarat în anul 2015, când persoanele anchetate și-au încheiat anii fiscali. Pe baza acelor documente depuse și a unor ponturi obținute de ofițerii de la Direcția de Investigații a Criminalității Economice au fost demarate investigațiile ce au viza firmele S.C. Remat S.A. Sibiu și S.C. Industria Bronzului & Neferoase S.R.L. Sibiu, ale lui Dorin Cioabă, dar și o altă turnătorie din Argeș a unui om de afaceri, pe nume Florent Cleianu.

Prin acest lanț economic, persoanele anchetate făceau achiziții fictive prin care își măreau cheltuielile și scădeau profitul firmelor, pentru a plăti statului taxe cât mai mici. După ce reușeau să piardă urma banilor, plimbați prin conturile societăților, scoteau sumele direct sau prin angajații firmelor. Tocmai aceste lucruri au atras atenția investigatorilor, care în cursul anului 2015 au fost declanșat ample investigații legate de operațiunile făcute prin aceste firme.

Marele circuit fiscal ilicit avea ramificații în foarte multe localități din țară, fapt care a generat o anchetă de amploare declanșată simultan în mai multe județe ale ofițerilor de la Direcția de Investigații a Criminalității Economice  din cadrul IGP și din județele unde s-au descoperit ramificațiile caracatiței: Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.