PARTENERIAT – Judeţul Maramureş, promovat în Ucraina

0
211

PARTENERIAT Datorită bunelor relații de cooperare între județul Maramureș și mai multe regiuni din Ucraina, Ambasada României la Kiev și-a manifestat intenția de a sprijini și promova regiunea noastră și România în cadrul acțiunilor de diplomație publică și ale celor de protocol ale Ambasadei.

PARTENERIAT Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş a preluat iniţiativa şi împreună cu Centrele de Informare Turistică din Maramureş, primăriile oraşelor şi comunelor din judeţul Maramureş, Muzeul Satului Maramureşean, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei şi Biroul de Informare Turistică al Consiliului Judeţean Maramureş au pus la dispoziţia Ambasadei României în Ucraina diverse materiale de promovare realizate într-o limbă de circulaţie internaţională.

Este vorba de cataloage, albume, broşuri, DVD-uri, CD-uri şi obiecte de artizanat specifice zonei: straiţă, fus cu zurgălăi, nodul dacic, opinci, ie, cruci în miniatură de la Cimitirul Vesel şi alte materiale de promovare reprezentative la nivel socio-economic şi turistic pentru Maramureş şi România.

bazarul-diplomatic

Prin  parteneriatul media realizat cu Agerpres România, Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş a oferit Ambasadei României la Kiev şi un număr de 50 de DVD-uri cu filmul documentar “Descoperă România cu Peter Hurley”, un material extrem de reprezentativ pentru ţara noastră, aşa cum se vede ea din perspectiva unui irlandez care străbate ţara la pas, mergând pe jos din Săpânţa, Maramureş până la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Primele impresii nu au întârziat să apară după ce la Kiev au avut loc două evenimente publice în care materialele au fost expuse: Ziua Naţională a României Sărbătorită la Kiev şi Bazarul Diplomatic Anual de Caritate la care Ambasada României a participat cu stand propriu.

ziua-nationala-a-romaniei-in-kiev3

Ne bucurăm că prin aceste acţiuni şi colaborări putem oferi celor interesaţi informaţii de cea mai bună calitate cu privire la tradiţiile şi obiceiurile locului.

Toate materialele vor fi utilizate în continuare de Ambasada României la Kiev şi vor fi prezentate şi distribuite în cadrul acţiunilor de diplomaţie publica cât şi în cele de protocol.

Informaţii furnizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.