PAGUBĂ DE PESTE 220.000 LIRE STERLINE – Cinci ani la puşcărie va sta un român care a furat plumbul de pe acoperişul unei biserici vechi de 800 de ani

0
1137
foto observator

PAGUBĂ DE PESTE 220.000 LIRE STERLINE  O micuţă comunitate din Anglia suferă după ce biserica veche de peste 800 de ani a fost jefuită de o bandă de hoţi. Printre ei şi un român, care va sta după gratii 5 ani. Valoarea pagubei depăşeşte 220.000 de lire sterline.

 

Remus Tudorache, în vârstă de 27 de ani, şi-a recunoscut faptele în faţa tribunalului din Norwich, dar a primit pedeapsa maximă pentru că a vandaizat un lăcaş de cult monument istoric.

Românul, alături de alţi hoţi, a furat plumbul de pe acoperişul bisericii din Baconsthorpe.

Şi nu doar o dată, ci de două ori. Prima oară Tudorache şi complicii lui au dat lovitura în 2015.

Enoriaşii au strâns 120.000 de lire şi au restaurat lăcaşul de cult. Hoţii parcă asta au aşteptat.

Au furat din nou plumbul de pe acoperiş în această toamnă, dar nu au mai scăpat de poliţie. Paguba, de această dată, e evaluată la 100.000 de lire.

 

În faţa judecătorilor, Tudorache a spus, candid, că nu s-a gândit la impactul pe care furturile sale îl va avea asupra comunităţii şi a crezut că oricum paguba e acoperită de o asigurare.

E interesant faptul că judecătorul a cerut biroului britanic de deportări să îl trimită pe Remus Tudorache în România, pentru a-şi executa pedeapsa.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.