OPORTUNITATE – Baia Mare, candidat pentru titlul de Capitala Tineretului din România în 2018

7
796

OPORTUNITATE  Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș a depus candidatura municipiului Baia Mare pentru titlul de „Capitala Tineretului din România 2018-2019”. La conceptul candidaturii au lucrat tinerii voluntari din municipiul Baia Mare, decizia de a aplica pentru acest titlu venind în urma discuțiilor purtate cu organizațiile de și pentru tineret din municipiu dar și cu experții de la nivel național.

Loading...

Despre acest proiect, primarul Cătălin Cherecheș a vorbit băimărenilor prin intermediul contului său oficial de Facebook, Vă redăm mai jos, integral, declarația acestuia:

Raportat la proiectele pe care ni le asumăm în cadrul acestei candidaturi, proiectele hard pe care le avem sunt alocarea Clubului Phoenix, în urma reabilitării, la organizațiile de tineret și crearea unui centru pentru tineret în acea zonă. Este o clădire unde organizațiile pot să își desfășoare activitatea pe proiecte. Un alt proiect important, și acum îl lansez public pentru prima dată, transformarea Clădirii Minoriților din Centru Vechi într-un centru pentru inițiative în industria creativă, inventică și inovație pentru tineret, în municipiul Baia Mare. O altă zonă pe care îmi doresc să o lansăm cu ocazia acestui proiect este achiziționarea Minei Herja cu tot ceea ce înseamnă zonă administrativă a minei, pe care să o transformăm într-un centru amplu, european pentru tineret.

De asemenea, astăzi, având în vederea situația din Stațiunea Izvoare avem posibilitatea să achiziționăm de la banca care a finanțat activitatea de acolo, acele spații. Este vorba despre trei clădiri cu caracter de cazare, respectiv o clădire cu platformă de alimentație publică. La fel, putem să transformăm acea zonă într-un centru pentru tineret. Facem acest lucru deoarece la nivelul țării a scăzut drastic numărul centrelor importante pentru desfășurarea activităților de tineret. Cea mai interesantă propunere pe care o avem este achiziționarea turnului de la Combinat. În jurul acestui obiectiv se va crea un spațiu format din module care să fie oferite societăților comerciale, organizațiilor și fundațiilor aparținând tinerilor, unde pot să își lanseze într-o fază de proiect, fază embrionară proiectele pe zona de business, servicii și inclusiv industrii creative.

Pe de altă parte pentru turnul de la Combinat vom lansa împreună un concurs pentru aranjarea și readaptarea acestei embleme a municipiului Baia Mare, o construcție care poate să fie transformată într-un simbol al binelui. Eu doresc mult succes acestei candidaturi și o vom susține cu toată forța noastră”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Sursă

7 COMENTARII

  1. Aia din foto sunt singurii tineri ramasi prin oras,ceilalti au plecat de foame.Doar parintii lor,dusi cu pluta,mai raman sa lucreze prin oras la salariul minim,cei norocosi,deoarece ceilalti fac naveta pe sate.

  2. Cum de nu vrea nimeni sa devenim o Capitala a Parcurilor Industriale sau macar a unui amarat de Aeroport functional ? Ca de Aquaparc,Universitate,Piata Civilizata,vad ca nu mai vorbeste nimeni.

    • Nu mai este deoarece coconii maramuresenilir se duc la Cluj deoarece in zona faci foame si nu ai nici perspective.Bine ca au parcuri industriale orase ca Jibou,Dej,Turda,Câmpia Turzii,sa nu mai vorbim de Sălaj,Satu Mare,Bistrita care sunt cu industria mult peste noi.Asta se vede si in nivelul lor de trai.

  3. Se dau 40 000 de euro,bani europeni pentru tinerii care se întorc si isi fac o afacere.Ceilalti,cei de acasa,raman cu ce au stabilit,salariul minim de 1065,fara perspectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here