OPIUMUL POPOARELOR – Statul de drept povestit de el însuși

1
164

OPIUMUL POPOARELOR Ce este azi statul de drept? E un stat mafiot, ne spune cu gura ei vechea lui matroană, fostul președinte Băsescu, vânzătorul nepedepsit al flotei comerciale a României și colaboratorul dovedit al Securității.

Acest stat de drept a făcut posibil ca una din damele epocii Băsescu, Monica Macovei, să fie aleasă europarlamentar în 2009 pe bani furați de la stat de gruparea Niro – Pinalti – Cocoș, așa cum ne informează DNA în dosarul Microsoft.

Nu e clar dacă statul de drept a devenit stat mafiot după ce Monica Macovei a aranjat ca Băsescu să numească procurorii, sau era deja, iar ea, Băsescu și instituțiile de forță doar au vegheat să rămână așa. E clar, însă, că, în statul de drept, serviciile secrete interceptează ilegal convorbirile telefonice – după cum ne zice Curtea Constituțională în hotărârile sale.

E clar că, în statul de drept, președintele, șefii serviciilor secrete, șefii parchetelor și tot ceea ce mai cuprinde Consiliul Suprem de Apărare a Țării calcă legea, drepturile și libertățile individuale, permițând ani la rând, cu bună știință, ascultarea ilegală a cetățenilor, după cum arată hotărârile secrete luate în CSAȚ. E clar că, în statul de drept, toți acești oameni comit infracțiunea de abuz și uzurpare a legii, autorizând implicarea ilegală a ofițerilor SRI în anchetele penale, cu scopul de a bara accesul la putere al oamenilor politici. Acest complot anticonstituțional la nivelul conducerii țării e proiectul de forță al statului de drept din ultimii 12 ani și despre el depun mărturie nu doar faptele în sine, nu doar judecătorii de la UNJR, ci însuși CSAȚ, adică statul de drept în persoană.

În statul de drept, sentințele judecătorești care-l privesc pe candidatul la președinție așteaptă să vadă mai întâi rezultatul alegerilor. Apoi se dau favorabil, deși, în alte 60 de cazuri identice, sentințele au fost nefavorabile. Așa ne spune Curtea de apel Alba Iulia. Tot în statul de drept procesele pierdute de președinte sunt strămutate, iar șefa Înaltei Curți, care operează strămutările, e recompensată prin numire la Curtea Constituțională.

În statul de drept, ofițerii acoperiți trăiesc în guvern, în comisiile de supraveghere a serviciilor, în presă, în societatea civilă, în justiție. Așa ne spune “cel mai informat om din România”, fostul președinte Băsescu. Tot el ne spune că, în statul de drept, judecătorii sunt săltați de SRI din complete și băgați la pușcărie, în timp ce alți judecători dau adversarilor politici condamnări maxime cunoscute dinainte.

În statul de drept, șefa DNA minte. Ea spune că a fost numită în baza priceperii și experienței ei, în timp ce șeful statului, prim-ministrul și liderii politici declară că a fost un târg politic explicit. Statul de drept s-a fotografiat atunci de gât cu minciuna și cu ambasadele occidentale, în timp ce populația își ducea mâinile la ochi să se apere de blitz.

În statul de drept, șefa DNA chefuiește cu șefii SRI, cu șefii centralei CIA și cu inculpatul fugar Ghiță – membru al comisiei SRI și al statului de drept –, care primea contracte astronomice de la stat exact în perioada chefurilor. Faptele se petrec fără știința articolelor 394-398 din Codul Penal, dar șefa DNA neagă și locațiile conspirative ale SRI, și versurile cântecului “La Chilia-n port” privitoare la statul de drept.

În statul de drept, procurorul general și procurorul-șef  DNA iau poziții politice față de ordonanțele pregătite de guvern. Ne-o spun chiar ei, neîntrebați. Nu iau, în schimb, poziție față de încălcarea legii de către conducătorii statului și nu dispun începerea anchetelor penale. Ani la rând, șefii parchetelor au cunoscut ilegalitățile și abuzurile comise de președinți, premieri, miniștri și șefi de servicii în CSAȚ, acolo unde, cu abilitările speciale acordate ilegal SRI, s-au făurit colții și ghearele abuzive ale statului de drept. E drept, nu numai șefii parchetelor au cunoscut faptele, ci întreg consiliul de administrație al statului de drept, cu președintele în frunte, dar șefii parchetelor aveau datoria, prin lege, să-i prindă pe făptași.

În loc de asta, au devenit complici și beneficiari ai metodelor abuzive și ai ilegalității. Despre asta vorbesc: documente ANCOM, hotărâri secrete CSAȚ, declarații oficiale CSAȚ, declarații asumate ale șefilor SRI despre câmpul tactic, hotărâri ale CCR. Deci statul de drept în carne și oase.

Isprăvile statului de drept sunt fără număr, fiindcă statul de drept a ajuns lucrarea unor meșteri nebuni, otrăviți de putere. Oameni lacomi, cu minte puțină și suflet pornografic, au clădit o biserică a curvelor cu epoleți, un loc de închinăciune pentru proști.

Mulți îi preiau liturghia pe nemestecate și ies în stradă să-i fluture prapurii. Nu-și pun niciodată întrebări, vor doar să-i belească pe necredincioși. Și, așa cum s-a arătat mereu, tot ce le rămâne e belirea.

Parafrazându-l pe Marx ateul: statul de drept a ajuns opiumul popoarelor.

Doru Buşcu

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.