O NOUĂ OBLIGAŢIE – Ministrul Finanţelor anunţă introducerea unei taxe, de 2%, care trebuie să intre în vigoare foarte curând

0
374
foto http://mediartv1.freenode.ro

O NOUĂ OBLIGAŢIE Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor.

De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amânată. Angajatorii vor fi plăti o ”taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anunţat, la Antena 3, ministrul Mişa.

„Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului”, a anunţat Mişa. Ulterior, el a spus că este o taxă prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică şi în sistemul de stat, şi în mediul privat.

„Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii”, a precizat ministrul Finanţelor, spunând că această taxă nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că impozitul pe venit va fi de 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii de sub 2.000 de lei.

„Scăderea de la 16% la 10% va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile”, a precizat Mişa.

În ceea ce priveşte impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, Ionut Mişa a răspuns: „Această măsură nu va fi implementată”.

Info

foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.