Ninsori slabe sunt asteptate in Maramures in noaptea de 2/3 ianuarie 2013

0
74

Vremea a fost in general frumoasa. Cerul a fost variabil.Vantul a suflat in general slab. Temperaturile maxime a fost cuprinsa intre 4 grade Celsius  la Sighet , Ocna Sugatag si 6 grade Celsius in Baia Mare si Targu Lapus. Izolat s-a semnalat ceata in zonele joase. Stratul de zapada, discontinuu, masura pana la 7 cm la Iezer. Cele mai scăzute temperaturi înregistrate în cursul nopţii şi al acestei dimineţi: -11 grade Celsius la Petrova şi -10 grade Celsius a Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus, Borşa şi Bogdan Vodă.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile publice din judeţ. Carosabilul este curat şi uscat pe DN1C, E58, DN18 şi DN19, la Sighetu Marmaţiei; DN18 la Petrova şi Borşa; DN 18 şi DN17C la Vişeu de Sus şi DN18B. În Pasul Gutâi drumul este parţial umed, iar în Pasul Prislop şoseaua este umedă între km160 şi km180.   Angajaţii societăţii au intervenit  şi au acţionat preventiv cu un utilaj şi au răspândit opt tone de material antiderapant în Pasul Prilop pentru a preveni formarea poleiului pe carosabil. Cerul este senin, iar vizibilitatea este bună în trafic.

Toate sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul uscat şi curat, cu excepţia unor tronsoane din zonele de deal şi de munte din apropierea pădurilor, podurilor şi podeţelor, respectiv în zone cu curenţi de aer. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea de drumuri judeţene au acţionat cu 18 utilaje şi au răspândit 108 tone de material antiderapant, respectiv cinci tone sare pentru combaterea poleiului.

HIDRO

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost în scădere. Fenomenele de iarnă sunt prezente pe majoritatea cursurilor de apă, fără a influenţa curgerea apei în albie. Strat de zăpadă există la staţiile hidrologice Mara (5cm), Şieu şi Poiana Borşa (2cm).  Gheaţa este prezentă  la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Botiza, Mara, Iza, Cosău, Lăpuş, Sălaj, Suciu şi Cavnic. Curge zăpadă îngheţată pe râurile Someş, Lăpuş şi Mara.  Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 86%.

Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea vremea va fi in general frumoasa, indeosebi in zonele de deal si de munte. Cerul va fi variabil la senin. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 grad Celsius si 4 grade Celsius, iar cele minime intre -11 si -4 grade Celsius.

Mâine, 31 decemebrie a.c., vremea ramane in general frumoasa, indeosebi la deal si la munte. Cerul va fi variabil la senin. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 grad Celsius si 4 grade Celsius, iar cele minime intre -10 grade Celsius si -4 grade Celsius.

În prima zi a Anului Nou se prognozează o vreme frumoasa in zonele de deal si de munte. Cerul va fi variabil. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade Celsius, iar cele minime intre -6 si -3 grade Celsius.

Ninsori slabe au sunt aşteptate în noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2013.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.