NEPĂSARE GUVERNAMENTALĂ – Credit pentru lucrările de la Aeroportul Internațional Baia Mare

2
1209

NEPĂSARE GUVERNAMENTALĂ Pentru a acoperi costurile necesare efectuării plății lucrărilor de modernizare de la Aeroportul Internațional Baia Mare, administratorii sunt nevoiți să acceseze un credit bancar. Este soluția la care s-a ajuns după ce ghidul de finanțare pentru exercițiul Uniunii Europene pe perioada 2014-2020 nu a fost publicat nici astăzi. Creditul va fi garantat de către Consiliul Județean Maramureș și va fi supus aprobării votului aleșilor județeni în ședința de marți, 23 august.

În situația Aeroportului Internațional Baia Mare a fost și aerogara sătmăreană care a accesat un credit bancar pentru a putea face plata lucrărilor de modernizare.

„Legat de finanțarea proiectului, având în vedere importanța strategică pentru dezvoltarea economică a județului Maramureș lucrările de modernizare ale Aeroportului Internațional Baia Mare au fost asumate atât de fosta conducere executivă cât și de noua conducere a Consiliului Județean precum și de către toți consilierii județeni, indiferent de apartenența polit6ică. Întrucât nu s-a aprobat ghidul de finanțare P.O.I.M pentru noul exercițiu financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 pentru a putea depune o nouă cerere de finanțare având în vedere că îndeplinim toate criteriile de eligibilitate, soluția de moment va fi accesarea unui credit de către Aeroportul Baia Mare care să fie garantat de către Consiliul Județean. Prin acest credit vom putea achita constructorului facturile scadente la plată pentru a evita astfel plata unor penalități”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare.

Mai mult, potrivit reprezentanțiilor Aeroportului Internațional Baia Mare Ministerul Fondurilor Europene nu a rambursat nici în acest moment suma de un milion de lei cheltuită deja de către instituția băimăreană. Costurile lucrărilor de modernizare efectuate la Aeroportul Internațional Baia Mare se ridică la suma de 76 de milioane de lei.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Incompetenta manageriala judeteana.Nu guvernul e de vina pentru derapajele consiliului judetean,a lui Man si Ciceu.Hodina si dezinteresul la marlaniile liberale marca Silaghi si ale CJ Satu Mare nu i se pot imputa lui Ciolos.Maine o sa auzim ca tot tehnocratii sunt de vina ca noi suntem foarte prosti si nu am fost in stare sa facem un amarat de Parc Industrial,in timp ce judetele din jurul nostru au construit cate 2-3 iar premiantii chiar 7.Asta se vede in nivelul lor de trai,asta in timp ce la noi e doar exod si sărăcie.

  2. N-ai să vezi la indivizii ăștia care se perindă pe la conducerea consiliului judetean competenta si profesionalism … Daca ar fi așa ar ieși pe sticlă și ar declara sus si tare că datorită lipsei lor totale de interes pentru a face ceva pentru comunitate s-a ajuns aici … Păi sa faci ceva pentru comunitate asta înseamnă ca nu te mai ocupi sa tragi tunuri si atunci „iluminații” judetului cu ce rămân ? …numai cu salariul lor de „mizerie” ? … Săracii de ei …îi inteleg … Daca te nasti prost n-ai cum sa te transformi in destept … ! … Vei trăi ca o secătură parvenită si evolutia lui pe parcursul vieții va fi de la prost la un imbecil notoriu la sfârșit când va da „colțul” … Păi să nu fi tu în stare în atâția amar de ani să prelungești o pista de avion … ? Si mai nou să și pierzi finanțarea din fonduri europene … ! No , explicati-mi si mie unde e competența … ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.