NEMULȚUMIRI EXPRIMATE ÎN STRADĂ – Peste 100 de pensionari protestează în fața Guvernului României

0
158

NEMULȚUMIRI  Peste 100 de pensionari afiliați Federației Naționale Unirea a Pensionarilor din România au început, la ora 10:00, acțiunea de protest din fața Guvernului, principalul motiv fiind scăderea nivelului de trai.

Loading...

Președintele Federației Naționale Unirea a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, a declarat, pentru AGERPRES, că a trimis solicitări președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș pentru a le spune pensionarilor ce pensii vor primi în 2017 și în următorii ani. De asemenea, Dumitru Cojanu a precizat că se așteaptă ca reprezentanții pensionarilor să fie primiți la Guvern pentru a discuta pe marginea revendicărilor.

Citește și UCRAINA ȘI-A ÎNCHIS GRANIȚELE – Proteste la punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației

Potrivit Federației, obiectivul adunării publice din 15 noiembrie îl constituie adâncirea stării de sărăcie și scăderea nivelului de trai din ultimii ani, ca urmare a reducerii puterii de cumpărare.

Pensionarii susțin că pensia reală este mai mică decât era în anul de criză 2009, din cauza înghețării pensiilor în anii 2010 — 2011 și a creșterilor medii de 2,8% din intervalul 2012 — 2016. Aceștia solicită calcularea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, impozitarea pensiilor numai pentru suma care depășește salariul mediu brut, creșterea numărului de medicamente compensate și gratuite, creșterea valorii compensate a protezelor medicale și creșterea numărului de bilete de tratament, de la 220.000 la 400.000.

 

Sursă info.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.