NEMULȚUMIRI EXPRIMATE ÎN STRADĂ – Peste 100 de pensionari protestează în fața Guvernului României

0
161

NEMULȚUMIRI  Peste 100 de pensionari afiliați Federației Naționale Unirea a Pensionarilor din România au început, la ora 10:00, acțiunea de protest din fața Guvernului, principalul motiv fiind scăderea nivelului de trai.

Președintele Federației Naționale Unirea a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, a declarat, pentru AGERPRES, că a trimis solicitări președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș pentru a le spune pensionarilor ce pensii vor primi în 2017 și în următorii ani. De asemenea, Dumitru Cojanu a precizat că se așteaptă ca reprezentanții pensionarilor să fie primiți la Guvern pentru a discuta pe marginea revendicărilor.

Citește și UCRAINA ȘI-A ÎNCHIS GRANIȚELE – Proteste la punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației

Potrivit Federației, obiectivul adunării publice din 15 noiembrie îl constituie adâncirea stării de sărăcie și scăderea nivelului de trai din ultimii ani, ca urmare a reducerii puterii de cumpărare.

Pensionarii susțin că pensia reală este mai mică decât era în anul de criză 2009, din cauza înghețării pensiilor în anii 2010 — 2011 și a creșterilor medii de 2,8% din intervalul 2012 — 2016. Aceștia solicită calcularea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, impozitarea pensiilor numai pentru suma care depășește salariul mediu brut, creșterea numărului de medicamente compensate și gratuite, creșterea valorii compensate a protezelor medicale și creșterea numărului de bilete de tratament, de la 220.000 la 400.000.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.