MODIFICĂRI PENTRU ȘCOALA GIMNAZIALĂ – Din septembrie, elevii vor sta mai puțin la școală și vor avea mai puține teme

0
717

MODIFICĂRI PENTRU ȘCOALA GIMNAZIALĂ  Din septembrie, va intra în vigoare un nou plan cadru pentru școala gimnazială. Acesta prevede, printre altele, că elevii vor sta cu cel puțin două ore mai mult la școală și că vor avea mai puține teme pentru acasă.

Planul cadru se va aplica eșalonat. Astfel, din anul școlar 2017-2018 vor beneficia de aceste schimbări copiii din clasa a V-a, urmând ca, din anii viitori, noutățile să se aplice și la celelalte clase de gimnaziu. Mai exact, din anul școlar viitor, elevii de a V-a vor avea între 26 și 28 de ore pe săptămână, cei de a VI-a vor avea maximum 30 de ore pe săptămână, iar din anul școlar următor, elevii de a VII-a vor avea între 31 și 33 de ore săptămânal, conform Click.ro.

În ceea ce privește materiile, pe lângă cele făcute în prezent, se vor adăuga, din toamnă, Informatica și Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor, dar și Educația socială. În schimb, elevii vor avea mai puține teme pentru acasă, potrivit unui ordin de ministru. Prin urmare, elevii din clasa pregătitoare nu vor avea teme deloc, cei din învățământul primar vor primi teme care vor putea fi efectuate în maximum o oră, iar cei din clasele V – VIII, în maximum două ore, potrivit Adevărul.

Schimbări vor fi și pentru absolvenții clasei a VIII-a. Potrivit noii metodologii de admitere la liceu, în calculul mediei de admitere, ponderea mediei claselor V – VIII va reprezenta doar 20%, și nu 25%, cât era până acum.

Articolul integral, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.