MISA – Gregorian Bivolaru cere rejudecarea dosarului

0
123

MISA Gregorian Bivolaru solicită rejudecarea dosarului în care are o condamnare definitivă de 6 ani de închisoare.

MISA Liderul MISA a depus cererea la Tribunalul Sibiu şi o argumentează prin faptul că nu se afla în ţară în perioada în care s-a judecat dosarul, ca atare, nu s-a putut apăra.

Asta, deşi judecătorii l-au citat în repetate rânduri. Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa pe 26 februarie şi a fost plasat în arest preventiv, în penitenciarul din Fresnes.

Autorităţile române au cerut extrădarea liderului MISA, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare. Gregorian Bivolaru a susţinut iniţial, în faţa magistraţilor francezi, că este cetăţean bulgar şi că nu este urmărit de autorităţile române.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor. Era plecat deja din ţară de aproape 9 ani. În 2004, după ce procurorii l-au trimis în judecată, a fost prins şi arestat în Suedia.

A cerut însă azil politic şi solicitarea i-a fost aprobată. De atunci, toate solicitările de extrădare formulate de statul român au fost respinse de autorităţile suedeze.

sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.