MINIVACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ – Poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie de Rusalii

0
50
foto romaniatv.net

MINIVACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ În perioada 1-5 iunie, zilnic, peste 140 de polițiști maramureşeni se vor afla la datorie, pentru ca cetăţenii judeţului să-şi poată petrece minivacanţa de Rusalii în siguranţă.

Este vorba despre efective ale poliției rutiere, ordine publică, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, acţiuni speciale şi criminalistică.

Loading...

În această perioadă priorităţile poliţiştilor vor fi prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat şi creşterea siguranţei rutiere astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte Sărbătoarea Rusaliilor.

Polițiștii vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, în condiţiile intensificării acestuia pe anumite sectoare de drum, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele artere de circulaţie din judeţ şi vor utiliza toate aparatele radar aflate în dotare.

Pentru ca fiecare cetăţean să se poată bucura în linişte de minivacanţa de Rusalii, fără a deveni victima vreunei infracţiuni, poliţiştii recomandă:

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;
Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice;
Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate întrucât aceştia pot fi escroci care încearcă să vă înşele;
Nu răspundeţi la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, apelaţi numărul de urgenţă 112;

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate avea ca factor generator efectele consumului de alcool.

Când mergeţi la cumpărături nu aşezaţi niciodată portofelul la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor, ci în buzunarul de la piept, în interiorul hainei!

Feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii şi nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca locuinţa dumneavoastră să fie în siguranţă, este bine să rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare.

În trafic, respectaţi regulile de circulaţie pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – apelul unic de urgenţă!

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.