ÎN MINIVACANŢA DE 1 DECEMBRIE – Turiştii românii au cheltuit aproape 9,4 milioane de euro

0
72

ÎN MINIVACANŢA DE 1 DECEMBRIE Cei peste 88.000 de turiști români care au plecat în diverse destinații din țară în minivacanța de 1 Decembrie au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro pe cazare și servicii de masă. Reiese dintr-o analiză a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Pentru prima oară după 1989, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, ceea conturează o nouă tendință în turismul românesc.

Turiștii au profitat de tarifele cu până la 70% mai mici decât cele din timpul Sărbătorilor de iarnă și de faptul că au avut mai multe zile libere decât în alți ani.

Din datele centralizate de către FPTR reiese că mai mult de 88.000 de români au plecat în vacanțe în țară în această perioadă, cei mai mulți dintre ei au fost în marile orașe și în stațiunile montane”, potrivit unui comunicat al organizației.

Din calculele FPTR, cheltuiala medie pentru cazare și mesele incluse a turiștilor români care au preferat destinațiile interne a fost de aproximativ 350 de lei pe sejur, în creștere cu 5% față de anul trecut.

Cheltuielile suplimentare, cu drumul și distracția, a fost în medie, de 300 lei pe sejur, pentru fiecare turist.

Conform analizei, pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele în orașele turistice europene.

Spre deosebire de anii în care turiștii români optau pentru city break-uri în orașele din Europa, în minivacanța de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat să aleagă și orașele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind la Alba Iulia, Sibiu, Brașov și Cluj Napoca.

Tarifele pentru pachetele promoționale de 1 Decembrie au variat între 359-800 lei/persoană.

Potrivit FPTR, vacanțele în structurile de cazare din stațiunile balneare sunt ceva mai scumpe decât cele din zona de munte, deoarece gama de servicii este mai extinsă, incluzând și acces la centrele spa.

Cei 28.000 de turiști au beneficiat de oferte speciale care au inclus cazare 3 nopți de cazare cu mic dejun și acces spa.

Tarifele s-au situat între 300 și 865 de lei, în funcție de categoria pentru care a optat fiecare turist.

În ceea ce privește turismul montan, gradul de ocupare în stațiunile montane tradiționale (Valea Prahovei, Poiana Brașov) a fost de 80-90% în aceste zile, astfel peste 20.000 de turiști au ales destinațiile montane.

Tarifele în stațiunile de la munte din această perioadă au variat între 270 și 500 de lei/persoană pentru 3 nopți de cazare cu mic dejun și o cină tradițional românească în seara de 1 Decembrie.

Stațiunile cu cele mai mici tarife pentru minivacanță de 1 Decembrie au fost Bran și Bușteni.

Analiza arată că în pensiunile din zonele rurale tarifele au rămas neschimbate.

Spre exemplu, la o pensiune din Bran un pachet promoțional cu 3 nopți, mic dejun și cină tradițională de 1 Decembrie a ajuns la 275 de lei/persoană.

 

Continuarea AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.