MESAJUL PRIMARULUI DE 1 DECEMBRIE – Vezi ce le transmite Cătălin Cherecheș băimărenilor, maramureșenilor, românilor cu ocazia Zilei Naționale

4
1473

MESAJUL PRIMARULUI DE 1 DECEMBRIE  Cu ocazia Zilei Naționale a României, primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, transmite un mesaj băimărenilor, maramureșenilor, românilor. Vă redăm mai jos, integral, mesajul postat de Cătălin Cherecheș pe contul său oficial de pe rețeaua de socializare Facebook:

 

„Dragi băimăreni,

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei noastre. Măreţia ei, cum spunea un regretat istoric, stă în faptul că Unirea nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid, ci este fapta istorică a întregii naţiuni române.

Ziua Naţională trebuie să ne găsească într-un moment în care lăsăm deoparte ceea ce ne separă şi ne spunem întâi nouă, apoi celorlalţi, să muncim, să construim, să unim. Să facem din 1 Decembrie o zi cu adevărat națională, de la copii până la cei în vârstă, de la orașe până la casele izolate din satele de la munte, de la cei bogați până la cei săraci, de la cei de acasă până la cei plecați departe. Să facem fiecare tot ce putem ca România să fie acasă pentru oricare din noi, un acasă corect față de toți, fără inegalități atât de mari, fără îngrădirea libertăților cetățenești, fără nevoia de a pleca în alte case.

Le doresc românilor să fie mândri de țara lor și să o iubească, să fie buni, iubitori cu cei din jurul lor și iertători. Să cinstească memoria înaintașilor noștri care au murit pentru ca țara asta să existe, pentru ca noi să ne bucurăm de tot ceea ce avem astăzi. Le doresc să lupte pentru a fi fericiţi. Să aibă optimism în suflet, indiferent în ce situație s-ar afla. Să se gândească cu pioşenie şi respect la cei care ne-au construit prezentul şi să privească viitorul cu încredere. Să înţeleagă faptul că binele se află în fiecare dintre noi.

Ne dovedim cu adevărat atașamentul pentru țara noastră făcând efortul ca, zi de zi, dacă se poate, să facem lucruri bune pentru cei din jur, apărând acele valori morale și democratice care întăresc și garantează libertatea cetățeanului și egalitatea în drepturi pentru toți, afirmând și promovând idealuri care înalță națiunea noastră.

La mulți ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani, dragi băimăreni!”

Cătălin Cherecheș
Primarul ales al Municipiului Baia Mare

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. De 1 decembrie prima ninsoare si nu e curatat asfaltu de la italsofa si pana la Coas e negru asfaltu cum intri in oras e ca si sticla nimeni nu curatii drumu. Rusiiiinneee!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.