MĂRCI CELEBRE DISPĂRUTE – Branduri de succes care au dat faliment în ultimii ani

0
1379

De la companii internaţionale celebre precum Pan Am la branduri româneşti, faimoase în urmă cu zeci de ani, multe mărci celebre au dispărut în ultima perioadă.

Fondată în anul 1927, compania Pan American s-a extins curând în întreaga lume. Afacerea a suferit foarte mult după atentatul terorist de la Lockerbie, în 1988, când un avion al acestei companii aeriene s-a prăbuşit. A urmat creşterea preţului la ţiţei, din cauza războiului din Golf, iar compania şi-a declarat falimentul în anul 1991.

Nici brandurile româneşti nu au fost cruţate de trecerea timpului. Mărci care s-au bucurat de succes la început au sfârşit prin a cădea în uitare şi au dat faliment. În anul 1981, compania Oltcit producea la Craiova maşini pe care şi le dorea orice român. Uzina lucra în parteneriat cu compania franceză Citroen, iar românii care îşi permiteau să cumpere o asemena maşină erau consideraţi bogaţi. După ce a produs 4 modele de Oltcit, uzina de la Craiova a încetat să mai producă marca în anul 1994. Fabrica a semnat un contract cu Daewoo, o altă marcă la care s-a renunţat ulterior, iar acum fabrică un model Ford, scrie Q Magazine.

Săpunul Cheia, cunoscut în perioada comunistă pentru mirosul său foarte urât, era produs la fabrica de detergenţi Apollo din Galaţi. După revoluţie, uzina a fost privatizată, iar în anul 2009 a fost demolată.

Bicicletele Pegas şi motoretele Mobra erau fabricate la uzina de la Tohan, care producea în realitate muniţie, dar linia de biciclete şi motorete era o bună acoperire. În anul 2005, fabrica de armament de la Tohan a renunţat să mai producă aceste mărci şi a fost privatizată.

sursă știre adevarul.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.