MARAMUREȘUL, ÎN TOP – Cele mai căutate destinații de către români, de Paște

1
122

MARAMUREȘUL, ÎN TOP  Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de Paşte în România şi alte câteva mii în afara ţării. Cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă sărbătorile de Paşte în ţară, cele mai căutate destinaţii fiind Valea Prahovei, Bucovina şi Maramureş, locurile de cazare fiind aproape ocupate în proporţie de 90%, şi vor cheltui circa 30 milioane lei pe masă şi cazare.

La mare căutare sunt şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, Albena şi Nisipurile de Aur, unde sunt aşteptaţi până în 3.000 de români, insulele greceşti Corfu şi Creta, dar şi pelerinajele în Israel ori croazierele pe Marea Mediterană.

Specialiştii consultaţi de Agenţia de presă News.ro spun că cei mai mulţi români care au ales să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în România au făcut rezervările direct la pensiuni şi hoteluri şi nu prin agenţiile de turism.

În plus, încrederea hotelierilor în turoperatori a scăzut din cauza insolvenţelor din turism din ultimul an, spun aceştia. Cei mai mulţi români au ales să-şi prelungească vacanţa cu până la opt zile, iar cheltuiala medie pentru un sejur de Paşte în străinătate nu depăşeşte 300 de euro de persoană, în timp ce turiştii care aleg destinaţii din România plătesc mai puţin de 200 de euro de persoană.

„Anul trecut, Paştele a căzut odată cu 1 Mai, deci nu putem face o comparaţie faţă de anul trecut, ci mai degrabă cu anul 2015. Acum tratăm sărbătoarea ca pe un weekend prelungit, de două-trei nopţi. Avem creşteri mici de preţ În România. Estimăm că circa 80-90.000 turişti vor pleca de acasă într-o destinaţie din România, iar cheltuielile totale pe cazare şi masă în unităţile din România nu vor depăşi 30 milioane lei”, a declarat pentru News.ro prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui o autostrada intre Bucovina si Maramures pentru ca aceste doua zone sunt destinatiile de top pentru turisti. A si un parc industrial langa biserica de lemn in Ieud si langa manastirea din Barsana. 🙂

    De ce nu facem o zona pentru turism cu funicilare, trenuri panoramice, fan parcuri, aqua parcuri, zone schiabile de zeci de kilometri gen Troi Valley, muzee si parcuri de distractii din minele inchise (trenulet de la flotatia din Baia Sprie pana la Cavnic) etc. Trebuie fantezie, bani (de la ue), munca. Ce usor e sa bati gura cu parc industrial. Si cine o sa lucreze acolo, biorobotii maramureseni (sclavii multinationalelor) la salariu de maximum un sfert al salariului unui neamt? In loc de.aceasta, sa facem investitii in turism, cultura, etc. Ca sa nu zic iar de Elvetia, intreb acum de Grecia: pe insulele grecesti ati vazut parcuri amenajate, dar ati vazut si parcuri industriale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.