AcasăEvenimentMaramureşul, printre promotorii primului manual digital pe probleme de mediu adresat elevilor...

Maramureşul, printre promotorii primului manual digital pe probleme de mediu adresat elevilor de gimnaziu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Maramureşul , judeţul care a contribuit la elaborarea  unui curs digital destinat educaţiei ecologice în şcoli, care îşi propune să crească interesul profesorilor pentru problemele de mediu şi să transforme elevii în cetăţeni activi şi responsabili. 

În cadrul proiectului e “Platforma Şcoli Verzi”, proiect realizat de Asociația Greenitiative, în parteneriat cu WWF-România și Asociația Viitor Plus, s-a elaborat este un manual educativ digital care se adresează profesorilor de gimnaziu interesați să introducă în  currriculum, un opţional de educaţie de mediu.

La contribuţia lui au participat un număr de 14 cadre didactice.

Marmureşul a fost reprezentat de către profesor Pop Silvia, director  Şcoala Nicolae Bălcescu Baia Mare. Manualul digital va fi promovată de 100 de profesori din București și din 5 județe: Brașov, Călărași, Maramureș, Mehedinți și Suceava. Până la definitivarea unei versiuni finale, 30 de școli și 2.400 de elevi vor testa componentele kit-ului, care va fi îmbunătăţit pe baza feedback-ului primit.
Prin proiectul ”Platforma Școli Verzi – Advocacy, eco-educație și susținere pentru școli sustenabile”, cele trei organizații partenere își propun să-și unească eforturile pentru a răspunde nevoii de a face din elevi cetățeni activi și informați.
„Educaţia ecologică nu-şi va atinge scopul dacă noi,  cadrele didactice , nu vom promova valorile educaţiei de mediu. Este necesar să formăm un comportament ecologic în rândul copiilor , să sensibilizăm comunitatea locală asupra a ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă. Educaţia pentru dezvoltarea durabilă oferă o abordare critică,  un grad sporit de conştientizare privind componenta de mediu în viaţa socială şi  economică. Prin acest manual, la care am contribuit în calitate de profesor autor, vom duce în predarea formală la clasă, conţinuturi  transdisciplinare , o abordare critică asupra problemelor de mediu cu care ne confruntăm”, a declarat prof. Pop Silvia Florina

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA