MARAMUREȘUL, PRINTRE JUDEȚELE CU SALARIILE CELE MAI MICI – Un bucureștean de rând câștigă 3.000 de lei

3
1951

MARAMUREȘUL, PRINTRE JUDEȚELE CU SALARIILE CELE MAI MICI  Diferențe uriașe între salariile luate de muncitorii români din diferite județe ale țării. Dacă în Capitală un muncitor de rând are un salariu mediu de 3.000 de lei, în alte județe, precum și Maramureș, lucrurile nu sunt chiar atât de roz.

Loading...

Deși județul cu cele mai prost plătite salarii din România este Teleorman, Maramureșul nu se poate mândri cu o diferență foarte mare a salariului mediu. Astfel, dacă în Teleorman un muncitor este plătit în medie cu 1720 de lei, în Maramureș suma se ridică la 1.866 de lei.

Județele vecine nu sunt nici ele departe de noi în acest top. Potrivit statisticilor publicate de către Institutul Național de Statistică Sălajul are un salariu mediu de 1.875 de lei, Bistrița-Năsăud – 1.841 de lei, Suceava – 1.883 de lei iar Satu Mare – 1.933 de lei.

Ar trebui ca în oraşele mari să avem salarii medii de peste 4.500 de lei net pe lună”, a explicat, pentru Ziarul Financiar, Andrei Caramitru, de la Boston Consulting Group. Cu un astfel de salariu mediu, mulţi ar ajunge la peste 6.000 de lei, iar în câmpul muncii s-ar intra cu 2.700 de lei.

ActualMM

Sursă foto.

 

Citește și:

ÎN ZONA MEDA – Motociclist în stare gravă după ce a fost accidentat de un autoturism. VEZI FOTO

3 COMENTARII

  1. Satu Mare,Bistrita si Salaj cate doua parcuri industriale,iar in Cluj sunt fara numar.Maramures : ZERO parcuri industriale!Dej,2 parcuri industriale,Jibou 1 parc industrial,nici macar cu astia nu ne putem compara…

    • In acest judet nu prea ai cu cine sa te dezvolti industrial si economic din cauza nepriceperii si a mediocritatii clasei politico-administrative.Lucrul asta se vede si prin depopularea masiva a acestui judet,cu sanse mici ca cei plecati sa mai revina vreodata.O fabrica din zona care isi platea angajatii cu salariul minim isi aduce muncitorii de dincolo de Carpati deoarece nu-si mai gaseste baimareni dispusi sa lucreze la salarii asa de mici.Intrebarea e cum naiba se descurca muncitorii relocati cu astfel de salarii si cand oare autoritatile,locale si judetene, o sa miste vreun deget in atragerea de investitori seriosi.

  2. Si in Tautii Magheraus primarul se lauda cu marlle concerne care vor sa investeasca dar uita sa ne spuna ca si aia au ajuns in vreo 8 ani la 1000 de angajati,ceea ce e foarte putin pentru aceasta zona subdezvoltata.Si daca ne gandim ca inca nu au pus o caramida in acel proiect,inseamna ca se va termina acest jalnic mandat a lui Zetea si înca nu va fi nicio fabrica,mai mult ca sigur.De fapt despre ce fabrici sa vorbim cand noi inca nu avem Aeroport.

  3. @anamaria

    Tu crezi ca zona MM e subdezvoltata?Pai inseamna ca n ai prea fost prin tara.Chestia cu salariul mediu pe zona e destul de realativa.Se face media salariilor platite firmele locale +bugetari la nr de angajati.Dar nimeni nu ia in calcul si nr de someri in fiecare judet.Daca in vaslui ai 7 firme care produc +1000 de bugetari si restul someri iar in MM 200 de firme + 1000 bugetari si restul someri, s ar putea ca salariul mediu sa fie mai mare in Vaslui ca MM.Asta nu inseamna ca Vaslui e mai dezvoltat ca si MM.PIB ul pe zona e mai relevant decat salarul mediu.
    Nu avem aeroport?Pai din Timisoara pana in BM ,fiecare oras de granita are un aeroport ,mai mult sau mai putin functional..Sa fim seriosi ,de ce e nevoie de atatea aeroporturi in conditiile in care in Ungaria nu stiu alte aeroporturi in afara de Debrecin si Budapesta….adica 2..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.