Mai bine nu se putea! Oltchim şi-a aflat adversarele în grupele principale

0
91

Campioana României Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost repartizată de sorţi în Grupa 2 principală a Ligii Campionilor la handbal feminin. Neînvinsă în cele şase meciuri disputate în Grupa A din prima fază a grupelor, Oltchim va da piept în 2013 cu Zvezda Zvenigorod (Rusia), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia) şi FTC Budapesta (Ungaria).
Grupele principale ale Ligii Campionilor:
Grupa 1: Gyori ETO, Larvik, Buducnost, Randers.
Grupa 2: Zvezda Zvenigorod, Oltchim, Krim Mercator, Ferencvaros Budapesta.
”Este o grupă destul de grea. Ar fi fost mai bine să picăm cu Gyor şi să scăpăm ele în semifinale. Nu ne-am dorit Zvezda din cauza drumului lung”, a declarat Oana Manea, pivotul Oltchimului, la Digi Sport.

Loading...

Andrei Luca (vicepreşedinte Oltchim): ”Aproape că nu mai contează adversarul la acest nivel. Sunt aceleaşi feţe cunoscute în afară de Ferencvaros. Am discutat şi cu adversarii noştri şi am trecut deja la detalii cu privire la călătorii, bilete, număr de suporteri. Toţi adversarii sunt de luat în seamă, dar Zvezda este o echipă imprevizibilă şi joacă bine pe teren propriu. Krim a arătat în ultima perioadă o dezvoltare a calităţii jocului, iar cei de la Ferencvaros sunt optimişti. Au venit din calificări, au trecut de grupe şi acum sunt în runda principală”.

Cristian Gaţu (preşedintele FRH): ”Este o grupă mai uşoară decât cealaltă. Oltchim nu trebuie să aibă temeri suplimentare, iar Zveda este principala favorită alături de Oltchim”.
Calendarul celor şase etape
Faza grupelor principale se va desfăşura în intervalul 2/3 Februarie – 9/10 martie 2013.

Meciurile vor fi tur-retur, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.
Etapa 1 – Oltchim – Ferencvaros (02/03 Februarie)

Etapa 2 – Krim – Oltchim (09/10 Februarie)

Etapa 3 – Oltchim – Zveda (16/17 Februarie)

Etapa 4 – Zvezda – Oltchim (02/03 Martie)

Etapa 5 – Ferencvaros – Oltchim (09/10 Martie)

Etapa 6 – Oltchim – Krim (16/17 Martie)

Programul nu este sută la sută final şi poate suferi modificări de ultimă oră în funcţie de interesele televiziunilor care transmit meciurile şi de disponibilitatea sălilor.

Tragerea la sorţi a grupelor principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin a fost efectuată de Michael Wiederer, Secretarul General EHF, şi de Sándor Andorka, membru în comisia de competiţii a EHF.

Cealaltă echipă românească prezentă în cupele europene, HC Zalău, calificată în optimile Cupei EHF, va juca pentru calificarea în sferturi cu gruparea portugheză Juve Lis (Portugalia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.