LIGA CAMPIONILOR – HCM Baia Mare a ieșit cu capul sus din competiție

5
1383

HCM Baia Mare s-a oprit pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a pierdut şi meciul retur cu Buducnost, scor 32-25. În tur, deţinătoarea trofeului câştigase în România cu 29-24. Jucătoarele au părăsit însă competiţia cu capul sus.

 • HCM Baia Mare s-a prezentat la Podgorica fără şase jucătoare la Podgorica: Ungureanu, Pineau, Geiger, Szucs, Nechita şi Tănăsie.
 • Odată cu terminarea partidei Buducnost – HCM Baia Mare avem şi tabloul complet al echipelor calificate în turneul Final 4, programat în 7-8 mai la Budapesta: CSM Bucureşti, Vardar Skopje, Buducnost Podgorica şi Gyor. Tragerea la sorţi a semifinalelor este programată marţi, 12 aprilie.
 • La începutul partidei, Majda Mehmedovic a fost aplaudată la scenă deschisă, ea disputând ultimul meci oficial pentru Buducnost în „Moraca”. Ea va juca din vară la CSM Bucureşti. Extrema stângă a primit un tablou din partea Bojanei Popovic.

Partida retur dintre Budcnost şi HCM Baia Mare n-a avut „nervul” unui sfert de finală, date fiind condiţiile în care s-a desfăşurat. Cristina Neagu & Co luaseră un avans considerabil încă din prima manşă, dar mai ales reprezentanta României s-a dus la Podgorica ca o echipă resemnată.

Valentina Ardean şi celelalte 10 fete care au efectuat deplasarea cu autocarul la un sfert de finală în Liga Campionilor au fost conştiente că drumul în Europa se va încheia după desfăşurarea acestei partide. Au ţinut însă să-şi ia la revedere bucurându-se de handbal. Iar din entuziasmul afişat a rezultat totuşi o partidă plăcută. Ba chiar Baia Mare a fost la conducere în majoritatea timpului primei reprize.

În lipsa franţuzoacei Pineau, Baia Mare a avut doi interi în vână în primele 10-15 minute, Gabriela Perianu şi Patricia Vizitiu care au marcat 6 goluri de la distanţă (scor 8-6). Eficienţa atacului a fost de 80%, o statistică nemaipomenită pentru o formaţie care a avut cu alte ocazii probleme la „poziţional”.

Buducnost a suferit o pierdere importantă în minutul 25, Dragana Cvijic ieşind accidentată din teren, după ce a fost faultată de Katarina Jezic. Dacă a fost gravă sau nu accidentarea, cert este că Adzic nu a mai vrut să rişte deloc, iar pivotul nu mai jucat niciun minut până la final. Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor în prima parte cu 5 goluri, dar reuşitele interului stânga nu au fost suficiente pentru ca Buducnost să intre în avantaj la pauză: scor 13-14.

În partea a doua, campioana Europei a ieşit motivată de la cabine, iar Neagu şi Mehmedovic au fost cele care au apărut constant la finalizare. Din tabăra lui Aurelian Roşca, doar Lois Abbingh şi Katarina Jezic au reuşit să se mai ia la bătaie cu arţăgoasa defensivă a gazdelor. HCM Baia Mare a dat semne că nu poate mai mult în minutul 37, la scorul de 19-16, când într-o superioritate numerică s-a chinuit să-şi ducă la bun sfârşit atacul.

Diferenţa dintre cele două echipe s-a făcut însă în ultimele minute, după ce Cristina Neagu şi-a făcut norma de 10 goluri. Chiar şi cu jucătoarele tinere din linia a doua, Buducnost a ajuns la 31-23 cu 2 minute şi jumătate înainte de final. Ultimele secvenţe i-au aparţiut căpitanului Valentina Ardean, care a marcat 2 goluri consecutive.

Budcnost a câştigat însă cu 32-25 şi se duce pentru al treilea an consecutiv la Budapesta. În schimb, Baia Mare are probleme grave de rezolvat, după ce şi-a încheiat parcursul european cu un drum de 2.000 de kilometri (dus / întors) efectuat cu autocarul.

Buducnost – HCM Baia Mare 32-25 (13-14)

Zderic, Nenezic, Abdallah – portari; Petrovic, Pletikosic, Pavicevic, Neagu 10, Jaukovic 1, Irman 4, Kovacevic 1, Bulatovic 5, Ramusovic 2, Cvijic 1, Mehmedovic 4, Achruck, Raicevic 4. Antrenor: Dragan Adzic

Munteanu, Dumanska – portari; Do Nascimento 2, Abbingh 5, Perianu 3, Ardean 4, Jezic 3, Marin 2, Tătar 1, Preda, Vizitiu 5. Antrenor: Aurelian Roşca și Ioan Băban

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

 1. ….”Baia Mare are probleme grave de rezolvat”….pana acum era ok ?! Orice articol incepea cu …Primarul Catalin Chereches si Consiliul Local… , facea , dregea , genera… , el le facea pe toate…Acum s-a dat la fund ?

 2. Multumim fetelor ca nu ne-au facut de rusine in Europa cu toate ca nu isi vor mai vedea banii de salarii si vor pleca evident la alte echipe. de acum suporterii pot sa isi ia gandul de la handbalul de performanta in Baia Mare.

 3. Multumim celor care au facut deplasarea si nu s_au dat lovite .Cei care ati distrus cele doua echipe.sunteti cu sufletul împăcat?Ar trebui să le pupati mâinile și picioarele în public acestor minunate fete care au aratat ieri că în ciuda faptului că va-ti bătut joc de ele au jucat cu zâmbetul pe buze.Sărut mâna fetelor.Să vă fie rusine capuselor care ati stat pe lângă echipa.

 4. De pe site-ul FRH : HOTARARI CONSILIUL DE ADMINISTRATIE 08.04.2016
  4. In legatura cu Apelul introdus de catre sportiva Abbingh Lois ( HCM Baia Mare), prin reprezentant, impotriva Hotararii Comisiei de Memorii nr. 169/25.03.’16, dupa studierea documentelor in prezenta reprezentantului sportivei, membrii CA au hotarat in unanimitate, urmatoarele :
  desfiintarea Hotararii Comisiei de Memorii si obligarea clubului HCM Baia Mare la plata catre sportiva a sumei de 78.500 lei, reprezentand drepturi salariale pentru lunile noiembrie, decembrie 2015 si ianuarie 2016 ;
  obligarea clubului HCM Baia Mare la plata catre sportiva a sumei de 2.000 lei, reprezentand taxa de procedura pentru Memoriu si Apel. Termen de plata 22.04.’16, in caz contrar clubului i se retrage dreptul de a organiza jocuri oficiale pe teren propriu, pana la achitarea sumei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.