LEGE ÎN ARABIA SAUDITĂ – Femeile vor putea studia, călători și merge la medic fără acordul unui bărbat

0
259

LEGE ÎN ARABIA SAUDITĂ  Regele Arabiei Saudite a dat o lege care le oferă femeilor mai mult control asupra vieții lor, după ce li s-a permis să călătorească, să studieze sau să facă plângeri la poliție fără acordul unui bărbat, scrie Daily Mail.

Arabia Saudită este recunoscută ca fiind țara în care libertățile femeilor sunt cele mia îngrădite din lume. Acestea sunt obligate să trăiască sub tutela unui bărbat, nu au voie să conducă mașini și trebuie să fie acoperite din cap până în picioare în haine negre atunci când ies din casă, scrie Libertatea.ro.

Totuși, zilele trecute, regele Salman a dat un ordin prin care femeile vor avea voie să beneficieze de o serie de beneficii sociale, precum educația și serviciile medicale fără a avea nevoie de acordul unui bărbat. Acest lucru înseamnă că, în anumite condiții, femeile vor putea studia sau primi îngrijiri medicale, vor putea lucra în sistemul public și privat și se vor putea reprezenta în instanță fără consimțământul tutorelui.

Organizațiile pentru drepturile femeilor consideră că acest ordin este un pas important pentru a se aduce în discuție sistemul tutorului de sex masculin al femeilor din Arabia Saudită. Acest sistem presupune că orice femeie din Arabia Saudită trebuie să obțină permisiunea de la tată, soț sau fiu pentru a călători, a studia sau a se căsători.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.