LA DATORIE DE BOBOTEAZĂ – Jandarmeria Maramureş va asigura măsurile de ordine publică cu ocazia sărbătorii religioase

0
142

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase organizate şi desfăşurate cu ocazia Bobotezei, militarii jandarmi vor fi prezenți la datorie. Ei vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi organizate în zona lăcaşurilor de cult  de pe raza judeţului Maramureș.

În perioada 06-07 ianuarie, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, organizează manifestări religioase cu ocazia Botezului Domnului. La acestea, se estimează o largă participare. Jandarmii vor fi prezenți la lăcașurile de cult din Baia Mare și Sighetu Marmației.

Misiunile jandarmilor la manifestările religioase au în vedere, în principal, protecţia participanţilor. Tot jandarmii sprijină personalul lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite. Jandarmii vor preveni şi combate faptele care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială. Vor depista, identifica şi dispune măsurile legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Informații furnizate de către Cpt. Radu Vasile Nicolae, Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.