JOBURI – Studenţii români preferă locurile de muncă din România

0
315

66% dintre studenţii români ar pleca în străinătate doar dacă ar beneficia de un salariu peste medie, iar circa 47% ar rămâne în ţară preferând să îşi găsească un loc de muncă aproape de familie şi prieteni, conform unui studiu realizat de compania Continental care cercetează la nivelul studenţilor şi tinerilor deja angajaţi fiind în primii ani de exercitare a profesiei, aşteptările acestora referitoare la câmpul muncii, la dezvoltarea personală a carierei şi la perspectivele de dezvoltare socială.

“Am observat o tendinţă de creştere a numărului de companii din România şi a numărului de joburi oferite, noi alegem să rămânem aici, fiind aproape de familie. Încă un factor care ne motivează să rămânem este dorința de a avea o ţară mult mai bună”, spune Alexandru Popescu, student în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi care a fost prezent în cadrul conferinţei în care s-au discutat rezultatele sondajului Continental.

Directoarea de personal pentru Continental România, Anica Stoica spune că tendinţa de relocare a scăzut de la an la an, românii văd oportunităţi şi la noi în ţară nu numai în exterior.

Zf.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.