ÎNCEPÂND DIN 16 NOIEMBRIE – Jandarmii pot folosi arme cu tranchilizante împotriva animalelor periculoase

0
119

ÎNCEPÂND DIN 16 NOIEMBRIE Jandarmii pot să aibă asupra lor și să folosească arme cu tranchilizante și dotări similare împotriva animalelor periculoase, potrivit unui act normativ care se aplică începând de azi.

Jandarmii au de azi voie să dețină arme tranchilizante și alte dispozitive similare pentru a apăra alte persoane de pericolul pe care-l prezintă animalele și pentru a le imobiliza, scrie Avocatnet.

Vorbim doar de armele cu tranchilizante și de cele cu glonț de cauciuc însă.

În plus, ei pot deține și folosi inclusiv substanțe tranchilizante, dispozitive cu ultrasunete și substanțe iritante.

Cât despre cazurile concrete de folosire a armelor, legea prevede doar situațiile în care animalele sunt violente și periculoase pentru o persoană, fiind absolut necesară intervenția jandarmului (reamintim că Jandarmeria Română e cea care coordonează acțiunile de intervenție în cazul animalelor periculoase).

„În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române este autorizat să dețină și să folosească arme cu tranchilizante, substanțe tranchilizante, arme cu glonț de cauciuc, dispozitive cu ultrasunete sau substanțe iritante, precum și orice alte mijloace de protecție și de imobilizare pentru: a) îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care amenință viața sau integritatea corporală a persoanelor ori integritatea bunurilor acestora; b) imobilizarea animalelor a căror viață sau integritate corporală este pusă în pericol în urma unei intervenții umane”, scrie în legea ce a intrat azi în vigoare.

Info

citeşte şi ÎN ULTIMUL AN – Numărul părinţilor care şi-au sacrificat concediul de creştere a copilului ca să revină mai repede la muncă s-a dublat

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.