ITPF Sighetu Marmatiei – Contrabanda cu tigari descoperite in masinile a doi ucraineni

0
113

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat cantitatea de 4.300 pachete  ţigări de provenienţă ucraineană. Duminică, 9 septembrie a.c., lucrători din cadrul S.P.F. Rădăuţi au observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, două persoane în timp ce încărcau mai multe colete voluminoase într-un microbuz.

La vederea poliţiştilor de frontieră, persoanele în cauza au abandonat coletele şi au trecut frontiera de stat pe teritoriul ucrainean. La faţa locului şi în autovehicul, au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 25.500 lei. Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea retinerii si identificarii persoanelor implicate in această activitatea infracţionala.  Totodată, în urma verificărilor efectuate, a fost identificat şi proprietarul microbuzului, în persoana lui P. Costică de 33 de ani din Rădăuţi, căruia lucrătorii noştri i-au intocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Tot vineri, la P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-au prezentat pentru a intra în ţară, cu un microbuz marca Mercedes Benz, D. Sergii de 39 de ani si F. Vitalii de 39 de ani, ambii cetăţeni ucraineni. După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanelor şi mijlocului de transport. Cu această ocazie, au fost descoperite în bagajele personale ale celor doi, cantitatea de 1300 pachete ţigări de provenineţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1586 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar cetăţenii ucraineni au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei. În continuare, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor care se impun.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.