ITPF SIGHET – Focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor la graniţa de nord

0
147

ITPF SIGHET În urma unor acțiuni desfășurate la granița de nord pentru combaterea contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat și confiscat 21.400 pachete cu ţigări, au reținut un cetățean ucrainean și au indisponibilizat un autoturism în valoare de 9.000 lei.

Loading...

ITPF SIGHET Pentru reţinerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor verbale, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical.

În cursul nopţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 00.00, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Valea Vișeului, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase spre un autoturism care staționa în zonă.

Imediat au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au încercat să fugă, abandonând maşina şi coletele.

Deoarece au ignorat somaţiile legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşind să reţină un cetățean ucrainean, Petro G., în vârstă de 21 ani.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit în autoturismul abandonat mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, ce conţineau 7.400 pachete, marca Marble, în valoare de 66.800 lei.

Totodată, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul marca Kia a fost indisponibilizat la sediul sediu poliției de frontieră, iar cetățeanul ucrainean este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

În continuare, sunt desfășurate activități specifice în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sighetu Marmației și Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete care conțineau aproximativ 14.000 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare totală de 129.600 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Informaţii furnizate de IPF Sighetu Marmaţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here