IPOTEZĂ ȘOCANTĂ A ANCHETATORILOR / ACTUALIZARE 2 – Copilul dispărut în Ocna Șugatag ar fi putut fi aruncat în lac după un scandal izbucnit la petrecerea la care a participat. Un sonar scanează lacul

4
22737

IPOTEZĂ ȘOCANTĂ A ANCHETATORILOR  În această dimineaţă forţe impresionate au fost mobilizate la Ocna Şugatag pentru operaţiunea de căutare a adolescentului de 17 ani Vida Adrian Georgel. Pompierii maramureşeni, scafandrii, poliţiştii, echipe de canine de căutare, prieteni, aparţinători, toţi încearcă să îl găsească pe adolescent.

Băiatul a dispărut sâmbătă seara în jurul orei 22.00 în zona lacului din Şugatag. Conform anchetatorilor operaţiunea de căutare se desfăşoară pe mai multe fronturi. Scafandrii caută în lacul unde a fost văzut ultima dată băiatul de 17 ani. La fel şi pompierii maramureşi cu bărcile pneumatice.

IPOTEZĂ ȘOCANTĂ

Pe de altă parte, două echipe canine de salvare-căutare, una din Baia Mare şi una din Cluj, îl cauta pe Adrian pe pădurile din zona în care a dispărut. Se pare că adolescentul de 17 ani ar fi participat la o petrecere în cabana de lângă lac unde s-ar fi consumat băuturi alcoolice. Conform unor surse din rândul anchetei la petrecerea respectivă s-ar fi iscat un scandal. Nu se ştie dacă şi adolescentul a fost implicat. Cert este că la scurt timp el a dispărut fără urmă.

Anchetatorii nu exclud nicio variantă, vorbindu-se inclusiv de o faptul că ar fi putut fi aruncat în lac.

O altă variantă luată în calcul este aceea că la o altă cabana-pensiune a avut loc un majorat. După ce ar fi izbucnit scandalul la cabana unde era Adrian, acesta să fi plecat spre locul unde se desfăşura majoratul. Însă nu a ajuns acolo. În această zonă este căutat de echipele canine.

 

ACTUALIZARE 1

Nici urmă de Adrian după o zi de căutări. Echipele canine au periat pădurile fără niciun succes.

Pompierii şi scafandrii caută în continuare în lac, dar misiunea lor este foarte dificilă din cauza adâncimii foarte mari: 2-3 metri, în coada lacului adâncimea fiind de aproape 130 metri.

Localnicii susţin că sunt vechi galerii miniere prăbuşite. Din acest motiv a fost chemat un specialist care va scana fundul lacului cu un sonar.

 

ACTUALIZARE 2

Operaţiunile de căutare au continuat întreaga zi. Acestea au inclus şi drumul Ocna Şugatag – Sighetu Marmaţiei, dar, din păcate, fără niciun rezultat.

Conform unor surse din anchetă, poliţiştii au audiat mai mulţi tineri care ar fi fost implicaţi în scandalul de sâmbătă seara.

 

Vom reveni cu detalii. Știre în curs de actualizare.

Sursă info și foto: Vasile Dale

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. Pacat ca s-a ajuns sa se faca publicitate pentru Ocna doar pe un eveniment nefericit si nu pe turism.Inca o localitate ajunsa la pamant din cauza unui primar care merge la lucru doar pentru a-si asigura pensia,in rest Zero.

    • E vina administratiei locale care nu a fost in stare sa atraga fonduri UE dar si a smecherilor din sindicate care si-au demonstrat inalta competenta.

    • Cu 130 de metri avem groapa Marianelor chiar in Ocna Sugatag.Cum de nu-si da cu parerea tudosul pesedist Zetea,sa ne spuna cum a crescut turismul judetean la cote nemaintalnite de cand am devenit un fel de Triunghiul Bermudelor.La cat de jalnic e turismul judetean,sunt convins ca acest eveniment nefericit ne-a triplat numarul de turisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.