ÎNVĂȚĂMÂNT – Grupă de grădiniță pentru copiii cu nevoi speciale în Baia Mare

0
444

ÎNVĂȚĂMÂNT  Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare își îndreaptă atenția și către copiii cu nevoi speciale. Astfel, pentru ei, în cadrul Centrului Social „Phoenix” a fost înființată o grupă de grădiniță. Demersul a fost dezvoltat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, instituție care asigură un educator la grupa de grădiniță.

Cursurile grupei de grădiniță înființate în cadrul Centrului Social „Phoenix” răspunde nevoilor speciale a 12 copii care suferă de Sindromul Down, ADHD sau autism.

BANI MAI PUŢINI – Actualul Consiliu Local a tăiat la jumătate bugetul lui Cherecheș pentru organizarea Balurilor Bobocilor

„Scopul acestei grupe de grădiniță este acela de a pregăti copiii pentru a se integra în colectivitatea din alte grădinițe sau școli. Practic, în cadrul acestei grupe, specialiștii de la Serviciul Public de Asistență Socială și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș depun toate eforturile pentru a pregăti micuții pentru învățământul de masă”, a declarat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

ÎNVĂŢĂMÂNT

Pe lângă activitățile educative și de relaxare, copiii care nu sunt încă pregătiți să intre în colectivitate împreună cu alţi copii, vor beneficia de terapie individuală și de grup în cadrul grupei de grădiniță înființată la Centrul Social „Phoenix”.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.