INUNDAȚII LA ȘOMCUTA MARE – Canalizările nu au făcut față ploilor torențiale și au refulat

0
755

INUNDAȚII LA ȘOMCUTA MARE În condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

ȘOMCUTA MARE

Azi noapte la Somcuta Mare canalizarile nu au mai facut fata ploilor torentiale cazute in ultimele 24 de ore si au refulat. Apa a ajuns pe strazile orasului iar soferii au inaintat cu dificultate. Apa a ajuns in beciurile si in curtile oamenilor, din fericire aceasta neajungand in case.

De asemenea drumul judetean Somcuta Mare – Ciolt a fost acoperit de ape.

COD GALBEN DE PLOI, LAPOVITA SI NINSOARE

Astăzi, între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenționare de Cod galben pentru ploi, lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele țării. De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de râuri din județele: Arad, Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu și Satu Mare.

La nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizează permanent situația din teren pentru a se putea decide în cel mai scurt timp alocarea de resurse și mijloace tehnice suplimentare în zonele unde se înregistrează situații de urgență.

Cetățenii sunt rugați să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, să respecte indicațiile transmise la radio sau televizor de autorităţi și dacă circulă în zonele unde sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare să aibă autoturismele echipate corespunzător.

Sursa info: Vasile Dale

Foto: Rusu Laslo

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.