INTERVENŢIE DE URGENŢĂ A SALVAMONTIŞTILOR – Un turist a fost lovit puternic de un cal pe Platoul Padina

0
801
foto observator

INTERVENŢIE DE URGENŢĂ Intervenţie de urgenţă a salvamontiştilor de la postul montan Peştera, în platoul Padina, Munţii Bucegi. Un turist a fost lovit puternic de un cal şi a avut nevoie de sprijinul autorităţilor pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Turistul rănit se afla pe Platoul Padina, în apropierea Centrului Naţional Salvamont. Acesta a cerut sprijinul salvamontiştilor prin apel la 112, scrie Observator.

O echipă formată din 9 salvatori montani de la baza Salvamont Salvaspeo Peştera din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost mobilizată ajungând la victima în aproximativ 7 minute.

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, era semi-conştient cu un traumatism cranio-cerebral, o plagă hemoragică la arcada sprâncenoasă stângă şi multiple plăgi şi escoriaţii la nivelul membrelor suprioare şi inferioare.

Starea de sănătate a turistului nu era foarte bună, având saturaţia de oxigen sub 90%, multiple episoade de amnezie şi confuzie, astfel că salvatorii au decis transportarea la baza Salvamont Salvaspeo Peştera.

Pe timpul transportului, bărbatul a fost imobilizat şi I s-a administrat oxigen şi substanţe medicamentoase pe cale intravenoasă.

Pentru că ora era prea târzie pentru transportul cu elicopterul SMURD, pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu două ambulanţe.

A fost preluat de un echipaj SMURD, iar apoi predat ambulanţei SAJ venită în sprijin la locul de întâlnire în zona Cheilor Coteanu.

Info şi foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.