ÎN INTERESUL BĂIMĂRENILOR – Coaliția pentru Baia Mare, fermă în a nu modifica taxele și impozitele locale în municipiu

2
940

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local desfășurată astăzi, 16 decembrie, aleșii băimăreni au aprobat menținerea tarifului pentru abonamentul anual de parcare la valoarea de 100 de lei. Acest proiect care prevede plată unei sume modice pentru abonamentul anual de parcare a fost inițiat în urmă cu trei ani de către primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 

Chiar dacă în cadrul ședinței de Consiliu Local proiectul prevedea majorarea abonamentului anual la suma de 190 de lei, aleșii Coaliției pentru Baia Mare, prin vocea lui Dorel Mureșan au reușit formularea unui amendament susținut de toți consilierii locali pentru a nu modifica taxa pentru acest serviciu public. Mai mult, în cadrul Coaliției pentru Baia Mare s-a luat decizia fermă ca aleșii care fac parte din Consiliul Local să se opună oricărei majorări de taxe și impozite.

Aleșii Coaliției care vor vota majorări de taxe și impozite, pasibili de pierderea mandatului

Mai mult, orice consilier care va vota pentru o creștere a acestor plăți către stat va fi pasibil de pierderea mandatului de consilier local prin excluderea sa din formațiunea politică pe care o reprezintă în cadrul Coaliției pentru Baia Mare. Vă amintim că în urmă cu câteva săptămâni primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a menționat într-o postare pe facebook următoarele: „Declarație pentru oraș (…) În debutul acestui demers pentru Baia Mare și pentru băimăreni expun cu foarte multă responsabilitate următoarele prime probleme:

1. IMPOZITE ȘI TAXE NEMAJORATE

Prin Codul Fiscal, Guvernul României stabilește nivelul taxelor și impozitelor locale an de an. Mereu ne aflăm în situația de a fi surprinși neplăcut de către guvernanți prin indexări anuale. Guvernul oferă suplimentar posibilitatea și autorităților locale să majoreze aceste taxe cu aproximativ 20%. Din respect față de băimăreni, în ultimii cinci ani am avut grijă să nu propun astfel de majorări și să conving Consiliu Local să fie de acord cu mine. Acum, când autoritatea locală se află în fața unei astfel de provocări tentată fiind să majoreze pentru prima dată în ultimii ani aceste impozite și taxe, transmit cu fermitate mesajul băimărenilor și al meu: NU majorați taxele și impozitele locale. Scădeți în continuarea procentul de impozitare pentru societățile comerciale. Am început de la 1,5% , am coborât la 1,3% iar pentru anul 2017 Consiliu Local poate face pasul spre 1,2% venind astfel cel puțin cu un sprijin simbolic pentru investitorii locali.

2. 100 LEI- ABONAMENT ANUAL DE PARCARE

Devenind primarul vostru am avut inspirația să reduc abonamentul anual de parcare de la 400 de lei!!! la 100 de lei. Rezultatul, încasările din vânzarea acestor abonamente a crescut de patru ori. Cetățenii mi-au semnalat cu îngrijorare că autoritatea locală anticipează să dubleze prețul abonamentului de parcare. Îi rog pe aleșii locali băimăreni să se inspire din modelul de bună practică pe care l-am oferit în ultimii ani și să păstreze prețul abonamentului la 100 de lei”
Loading...

ActualMM

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here