INTEGRITATE – Primar de oraș și viceprimar de comună din Maramureș, declarați în conflict de interese, respectiv incompatibil

0
1666

Agenția Națională de Integritate a publicat azi o nouă listă cu aleși locali aflați în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese de natură administrativă și penală.

Pe listă sunt 30 aleși locali (4 primari, 8 viceprimari, 1 consilier județean, 15 consilieri locali și 2 foști consilieri locali). Printre ei sunt și doi maramureșeni.

Vasile Coman, primar al orașului Vișeu de Sus a fost declarat în conflict de interese administrativ și penal.

Conform comunicatului de presă, ”în perioada exercitării mandatului, a semnat două ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L. și MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L. prin care s-a produs un folos material pentru sine și pentru soția acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.

În perioada 22 septembrie 1999 – 27 iunie 2012, COMAN VASILE a deținut funcția de administrator al R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., în prezent deținând calitatea de asociat unic iar soția acestuia a deținut funcția de administrator al MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L, în perioada 06 martie 2002 – 26 noiembrie 2009, în prezent deținând calitatea de asociat unic.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. a) din Legea 393/2004.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat trei ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L., și CONREP S.A., prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine și pentru soția acestuia cât și pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către COMAN VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”.

Pe aceeași listă este și Sorin Vasile Bizău, viceprimar al comunei Bogdan Vodă, declarat în stare de incompatibilitate.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 martie 2013 – 30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Şcolii Gimnaziale Bogdan Vodă, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul de presă.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.