INOVAȚIE ÎN EUROPA – Până în 2021, Europa ar putea avea primul tren ultrarapid din lume care va circula cu viteze de până la 1.000 de km/h

0
182

INOVAȚIE ÎN EUROPA  Primul tren ultrarapid din lume va străbate Europa, dar va ocoli România. Promite însă să ne ducă de la Amsterdam la Paris în doar jumătate de oră. Trenurile supersonice Hyperloop One ar trebui să lege oraşe aflate la mii de kilometri distanţă în câteva zeci de minute.

Loading...

Compania care va produce trenurile ultrarapide a anunţat nouă potenţiale rute prin Europa, care ar putea lega Spania cu Marea Britanie, cu Polonia sau Germania. Poate chiar şi cu Maroc.

Pe lista rutelor propuse de compania americană se află Corsica-Sardinia (451 km), Estonia-Finlanda (90 km), Germania (1.991 km), Polonia (415 km), Spania-Maroc (629 km), Olanda (428 km), Marea Britanie – legătură nord-sud (666 km), Marea Britanie – arc nordic (545 km), Marea Britanie – Scoția – Țara Galilor (1.060 km).

Trenurile Hyperloop vor circula printr-un tub la presiune scăzută, folosindu-se de levitarea magnetică, şi ar urma să transporte până la 40 de pasageri, la viteze de peste 1000 de kilometri pe oră. Sute de ingineri vor construi primele tuburi pentru testarea aparatului şi sistemelor de levitaţie, de propulsie şi de viteză.

Până în 2021 am putea avea prima linie hyperloop între Amsterdam şi Paris

O echipă de la Universitatea Tehnică din Delft, Olanda, a câștigat competiția de anul acesta organizată de SpaceX pentru a dezvolta acestă tehnologie de transport ultrarapid. Echipa olandeză deja a pus la punct un centru de testare.

Sursă info.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.