INIȚIATIVĂ CURAJOASĂ – Începând cu 1 ianuarie 2018, băimărenii vor decide pe ce se duc banii de la bugetul local

11
3206

Primarul Cătălin Cherecheș a anunțat recent că, începând cu 1 ianuarie 2018, va introduce bugetarea participativă. Asta înseamnă că cetățenii vor putea decide efectiv pe ce vor fi investiți banii de la bugetul local. În acest sens, urmează să fie lansată, în luna septembrie, o platformă, dar băimărenii vor putea veni individual cu proiecte și idei pentru orașul nostru.

Loading...

Împreună vom gândi capitole pe care cetățenii vor putea să depună proiecte. Este vorba despre infrastructură (alei, trotuare, alei pietonale, spații verzi și locuri de joacă, mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației amenajare de spații publice), infrastructură educațională și culturală și Smart City, respectiv oraș digital. Cetățenii vor putea depune proiectele, acestea urmând a fi evaluate de către un grup de specialiști după care proiectele care vor fi selectate vor fi introduse într-un sistem de vot pe care îl vor folosi cetățenii. Astfel, anul viitor când va fi votat bugetul municipiului vom introduce și acest buget participativ”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Odată aplicată această măsură, băimărenii vor fi implicați activ în administrarea orașului.

ActualMM

Foto: Arhivă

11 COMENTARII

 1. Foarte curajoasă iniţiativa de a copia ideile implementate de Primăria Cluj-Napoca, într-adevăr! Pe de altă parte, e bine că încercăm să luăm ceva de la cei mai buni decât noi. Să vedem cum va fi pusă în practică. Tot cu firmele de casă?

  • Clujul e fruncea.Chiar daca un muncitor are salariul de 2-3 ori mai mare decat un baimarean,lor si acum le renteaza sa mai faca inca un Parc Industrial ( înspre Floresti in partea de Nord a Aeroportului).La noi nimic nu renteaza,de nimic serios nu suntem in stare.Evoluam la viteza melcului turbat si credem ca 3 sensuri giratorii,niste asfalt si cateva parcari amenajate rezolva problemele baimarenilor.E prea putin.

 2. Sigur ca da,de asta ne racim gura unii pe aici ca vrem aquaparc ,parc industrial,piata curata si civilizata,universitate locala si desigur nu s-a facut absolut nimic,acum daca o sa postam pe platforma cineva o sa ne si asculte.Foarte tare.Numai comandam,ca la ospatar si face baiatu’.Povesti nemuritoare.

 3. Curajos doar daca vom putea decide sa nu mai aruncam bani pe sarbatoarea (pardon, „festivalul”) castanelor, pe eurovision, pe cel mai mare brad, pe achizitionarea de imobile de la firme in faliment, pe echipe de handbal, pe televiziune „publica”, pe concerte pomohaciste si pe alte cheltuieli facute doar pentru a toca bani.

  • La imobile te contrazic,era buna ideea cu Centrala Minelor si hotelul Maramures pentru o Universitate si H.R Minerul pentru Primarie.Chiar si imobilele pentru Aquaparc.Pacat doar ca nu suntem in stare de nimic iar obiectivele devin de-a dreptul futuriste.

  • Hai sa ne pocăim. Sa ii lăsăm pe parlamentari să își facă toate mofturile din banii noștri, și noi să nu ne bucuram nici macar de un festival, de un concert sau de o sărbătoare. Domnu personaj fictiv al lui Caragiale, dacă am scăpa de toți comuniștii securisti ca dvs, am dezvolta mult mai multe în țara asta. (Apropo, v-ați ales numele potrivit:

   Agamemnon Dandanache, „vechi luptator de la 48”, este, de fapt, un batran ramolit, peltic si sasait, care izbuteste sa obtina candidatura partidului de guvernamant in capitala unui judet de munte printr-un santaj ordinar. )

 4. Da, exact de specimene ca petrus si bonis su nevoie baronasii locali, pomeni si distractii oferite din banii publici, pentru a obtine voturi. Bravos, stimabililor. Cat despre universitate, poate veti intelege ca nu o cladire lipseste pentru aceasta institutie. Daca vor cumpara un imobil in ruina, pe care sa scrie „filarmonica” (un alt vis utopic) nu inseamna ca vom avea o filarmonica. Asa si cu universitatea. Avem una, plina de semianalfabeti (doar se intra pe baza de dosar) care dupa absolvire, fara a fi mai pregatiti in ceva decat atunci cand au intrat, trec direct pe somaj. Si sunt spectatorii fideli ai concertelor gratuite, ca doar nu s-or pocai, nu-i asa, petrus? Hai, dezvolta ceva in tara asta, fara sa scapi de mine, chiar nu te incurc cu nimic. Doar ca cei ca tine nu pot dezvolta decat chefuri din bani publici. Distractie placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here