INFRACŢIUNI RUTIERE – Şoferii care nu au respectat regimul legal de viteză sancţionaţi de poliţişti

0
133

INFRACŢIUNI RUTIERE Deoarece depăşirea limitei legale de viteză reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii de accidente, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea acestei abateri.

Sâmbătă, 7 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Maramureș au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Loading...

Între orele 11.00 şi 17.00, poliţiştii au verificat mai multe autovehicule care se deplasau pe drumurile publice şi au aplicat, pentru neregulile constatate, 18 sancţiuni contravenţionale. 16 dintre acestea au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 12.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, toate pentru viteză excesivă.

Poliţiştii rutieri vor acţiona în continuare pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie precum şi pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care circulă cu autovehicule neechipate cu anvelope de iarnă sau se abat de la respectarea altor norme rutiere în vigoare.

În timp ce efectuau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, poliţiştii au oprit pentru control mai multe autoturisme care se deplasau pe DJ 186 în localitatea Bârsana.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că un tânăr de 19 ani și un bărbat de 45 de ani, ambii domiciliați în comuna Strâmtura, se deplasau cu autoturismele chiar dacă aveau autorizația provizorie de circulație expirată.

Pe numele lor poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de punere în circulație a unui auto neînmatriculat.

Pe DN 1C, la Șomcuta Mare, polițiștii au depistat un tânăr de 23 de ani, domiciliat în municipiul Roman, care conducea un autoturism deși avea permisul de conducere reținut. Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here