Acasă 112 ACTUALIZARE: INDIFERENȚĂ LA 112/ MARAMUREȘ – Au reclamat un șofer indisciplinat în...

ACTUALIZARE: INDIFERENȚĂ LA 112/ MARAMUREȘ – Au reclamat un șofer indisciplinat în trafic, însă autoritățile nu au intervenit

1
5696

INDIFERENȚĂ LA 112  În ultimele patru zile pe șoselele județului Maramureș și-au pierdut viața patru oameni. Principala cauză a tragediilor a fost VITEZA EXCESIVĂ (două cazuri)! Ieri, doi soți din Maramureș au cerut ajutor la 112 pentru a preveni o astfel de tragedie pe Drumul Județean 186. Credeți că l-au primit? Nici vorbă. Au avut parte în schimb de replici pline de savoare venite din partea operatoarei 112 de la Serviciul de Telecomunicații Speciale Maramureș: ”Nu cumva a evitat o groapă?!”.

DJ 186 STRÂMTURA – BÂRSANA

Ieri, 21 octombrie 2019. Suni la 112 pentru a preveni producerea unei tragedii pe drumul județean Vadu Izei – Săcel.

Șoferul unui autoturism VW înmatriculat în județul Maramureș circula haotic kilometri întregi. Tăia curbele, circula sute de metri pe sens opus, milimetric a evitat impactul cu un autotren, iese în decor prin stânga direcției de mers. Oprește pe sensul opus de mers, semnalizând dreapta. Se răzgândești, semnalizează stânga, apoi iar dreapta, iar stângă. Apoi, calcă pedala și circula cu o sută de kilometri la oră prin localitate. Este la un pas de intra în niște mașini parcate în afara șoselei, în dreapta lui de mers.Oamenii, de bună credință, sună la 112. Preț de cinci minute, întrebări peste întrebări. Nicio reacție din partea autorităților. Șoferul VW-ului, cu bulinuță de începător își continuă nestingherit drumul infernal, punând viața a zeci de oameni în pericol.

„Nu cumva a evitat o groapă? Nu doamnă, nu”. Iar discuția cu operatoarea 112 este pur și simplu halucinantă. Vă lăsăm pe dumneavoastră să o ascultați, în exclusivitate, în cele ce urmează:

 

ACTUALIZARE

În urma publicării materialului INDIFERENȚĂ LA 112/ MARAMUREȘ – Au reclamat un șofer indisciplinat în trafic, însă autoritățile nu au intervenit, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, vă adresăm rugămintea de a actualiza informaţiile, ţinând cont de următoarele:
Din verificările efectuate la Centrul unic pentru apeluri de urgență Maramureș, schimbul de informații, transpus în materialul video publicat pe site-ul dumneavoastră, este purtat între apelant și dispecerul agenției specializate de intervenție și nu cu operatorul 112 al STS, care a preluat și a transferat apelul conform procedurilor de operare și normelor în vigoare.
Vă comunicăm faptul că personalul STS din cadrul Centrelor unice pentru apeluri de urgență sunt operatori 112, iar aceștia, după obținerea datelor personale ale apelantului/victimei şi stabilirea responsabilităților pentru soluționarea evenimentului semnalat, conform indexului de incidente, apelează și transferă fișa de caz și legătura de voce cu apelantul către dispecerii agențiilor specializate de intervenție (Poliție, Jandarmerie, Ambulanță, Pompieri – SMURD)”, a transmis Biroul de Presă al STS pentru ActualMM.

CE SPUNE POLIȚIA 

Referitor la articolul dumneavoastră intitulat “Au cerut sprijin la 112. Credeți că l-au primit?” vă comunicăm faptul că IPJ Maramureș apreciază orice inițiativă a cetățenilor de a semnala evenimente de competența poliției. În ceea ce privește conținutul articolului dumneavoastră, dorim să precizăm că apelul la care faceți referire a fost preluat de către SNUAU 112, iar datele privind mașina implicată în eveniment au fost transmise de îndată structurii de poliție competente teritorial.

De asemenea, precizăm faptul că a fost identificat conducătorul auto, care a fost citat la poliție, iar verificările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor semnalate și dispunerii măsurilor legale”, transmit reprezentanţii IPJ Maramureş.

Sursă video: VasileDale.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Rusine!! Autoritatile au pretentia sa urmaresti infractorul (aici, sofer indisciplinat sau beat) sa-l prinzi si sa-l duci la sectie in timp ce ei stau tolaniti in scaune ca sa le mai creasca burdihanul! Pai in ce tara de rahat traim??! In strainatate soferul era deja prins si cu dosar, la noi politia e egal cu zero de aia avem asa multi infractori si vieti curmate pe sosele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.