INCIDENT ÎN CARAȘ-SEVERIN – O femeie a ajuns la spital după ce i-a explodat butelia

0
118

INCIDENT ÎN CARAȘ-SEVERIN  O femeie a suferit arsuri în urma unei explozii provocate de acumulări de gaze provenite de la o butelie, explozia fiind urmată de un incendiu. Femeia a fost transportată la spitalul din Oraviţa cu arsuri de gradele I şi II.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş- Severin, pompierii militari din Oraviţa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din oraşul Oraviţa, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie.

În urma evenimentului, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de gradele I şi II. Aceasta a fost transportată la Spitalul din Oraviţa”, se arată în comunicat.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş-Severin recomandă respectarea unor reguli de bază privind exploatarea buteliilor GPL, cum ar fi:

  • folosirea buteliilor numai în poziţie verticală;
  • folosirea de racorduri flexibile sau furtunuri sub presiune din cauciuc standardizate, nedeformate şi fără fisuri pentru montarea buteliilor la consumator;
  • aprinderea focului respectând principiul „gaz pe flacără”;
  • verificarea etanşeităţii sistemului butelie-regulator-furtun(racord)-consumator;
  • păstrarea şi folosirea buteliilor departe de sursele de căldură ori de acţiunea directă a razelor solare;
  • folosirea de furtunuri de racordare omologate pentru gaze, fixate corespunzător.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.