ÎNCEP ȘICANELE – Cristi Balaj, în conflict cu șeful arbitrilor români?

0
542

ÎNCEP ȘICANELE Cristi Balaj (45 de ani) se află pe ultima sută de metri a carierei de arbitru. Băimăreanul se va retrage din activitate la finalul acestui an, deși mai putea solicita o prelungire pe doi ani a activității, doar în România.

Loading...

Deși nu va mai oficia multe partide, se pare că băimăreanul nu va pleca din arbitraj în relații tocmai bune cu cei din conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor. ”Fluierașul” este nemulțumit în acest moment de modul în care a fost tratat de Kyros Vassaras și de adjuncții acestuia în ultima perioadă.

Spre exemplu, surse apropiate și demne de încredere susțin că Balaj s-ar fi așteptat să fie desemnat la Steaua – Dinamo, scor 1-1 (etapa 5), mai ales că acesta ar fi fost ultimul său derby. Numai că Radu Petrescu a fost, până la urmă, arbitrul care a oficiat la întâlnirea de pe ”Arena Națională”.

”Nu sunt mulţumit de condiţiile pe care le am ca şi arbitru, simt că nu sunt respectat suficient, pot să mă gândesc că nu sunt dorit chiar. Cei de la FRF m-au rugat să vin cu nişte propuneri pe care le-am înaintat doar din punct de vedere verbal, consider că ei trebuie să găsească soluţiile dacă mă doresc în continuare”, declara Balaj, în iunie, la ”Digi Sport Matinal”.

O dovadă a faptului că relațiile dintre Balaj și conducerea CCA sunt la fel ca vremea de la Astana poate fi și aceea că ”fluierașul” a fentat o acțiune oficială organizată de șefii arbitrilor. La baza de la Mogoșoaia a avut loc astăzi o ședință la care au participat toți arbitrii, una în care s-a analizat evoluția acestora de până acum din campionat. A urmat o testare, care este periodică, după care ”fluierașii” de frunte, alături de Vassaras, au participat la o conferință de presă.

Singurul care a ”driblat” elegant întâlnirea cu mass-media, dintre arbitrii cu ecuson FIFA, a fost chiar Balaj, aceasta fiind singura acțiune a zilei în care nu era obligat să participe.

Un alt motiv care ar fi dus la ”ruptura” dintre cele două părți este reprezentat de faptul că Balaj vrea să candideze la președinția FRF, ceea ce contravine politicii actuale a celor de la CCA, susținători ai lui Răzvan Burleanu.

În plus, Balaj a fost propus chiar pentru șefia CCA de către Adrian Porumboiu, un contestar public al grecului Vassaras.

Cristi Balaj a debutat ca arbitru în Liga 1 în septembrie 2000, când a condus partida dintre Steaua și FC Brașov. (digi sport.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.