INCENDIU – 360 de oameni lupta cu flacarile in muntii Maramuresului, la Borsa. Au venit si doua elicoptere (VIDEO)

2
725

Lupta cu flăcările continuă la Borșa, coordonată de către col. Ion Pop, inspector șef la I.S.U. Maramureș. Zilnic, în zonă s-a deplasat Anton Rohian, prefectul județului Maramureș pentru a face evaluarea situației. Nu mai puțin de 359 de oameni, dintre care 111 pompieri, 101 jandarmi, comandați de către general de brigadă Lucian Irimuș, inspector șef al I.J.J. Maramureș. și 135 de angajați ai Direcției Silvice Maramureș acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului de pădure și vegetație uscată izbucnit în apropiere de vârful Toroioaga, la circa 1400 de metri altitudine. Forțele de intervenție au intrat în dispozitiv, în această dimineață, la ora 06.50.

Astăzi se procedează la lărgirea și curățarea culoarului inițial de siguranță, iar asupra focarelo rexistente se acționează cu un tun de apă cu un debit de 3000 de litri pe minut. Asupra focarelor se acționează și din aer, cu două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Al doilea aparat s-a alăturat forțelor participante la intervenție în această dimineață, la ora 06.50. Piloții celor două elicoptere sunt comandor Titu Popeanu și comandor Mircea Lupuț, respectiv comandor Neculai Chiriță și Marius Sterian. Ambele aparate de zbor au echipaje de câte 6 oameni. În acest moment se înregistrează 12 focare în perimetrul afectat de flăcări, estimat de către personalul Direcției Silvice la circa 14 hectare.
De luni, 19.08, până miercuri, 21.08, ora 10, pompierii maramureșeni au efectuat 23 de intervenții, din care 6 incendii, 9 incendii de vegetație uscată în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, orașele Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, și locallitățile Cicărlău și  Recea. Aceasta, în condițiile în care toate subunitățile ISU Maramureș au trecut la program de 24 de ore cu 24, din cauza participării a 111 cadre la intervenția de la Borșa.
Având în vedere situația existentă, autoritățile locale din Baia Mare și Sighetu Marmației s-au implicat în stingerea celor două incendii izbucnite la rampele de gunoi menajer ale celor două municipii. Pompierii băimăreni au depistat, în cursul unei intervenții la un incendiu de vegetație uscată pe raza localității Satu nou de Jos un cetățean care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru provocarea unui incendiu. Acesta a fost preluat de Poliție pentru cercetări.
În aceeași perioadă, medicii asistenții și paramedicii S.M.U.R.D. au efectuat 46 de acțiuni, din care 19- la afecțiuni medicale, 21- la traumatisme, câte 2- la intoxicații și accidente rutiere și câte 1- la transport interclinic și transport bolnav.
Subofiţer relaţii publice, Plt.adj.ing. Cornel Băbuţ

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.