ÎN SFÂRŞIT E OFICIAL – Băimărenii şi locuitori din alte patru oraşe ale României vor ieşi la pensie cu doi ani mai devreme

3
11892
foto facebook

ÎN SFÂRŞIT E OFICIAL Deputaţii au adoptat marţi, cu 248 voturi „pentru”, 26 voturi „împotrivă” şi o „abţinere”, proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă, printre care Slatina, Baia Mare, Copşa Mică, Târgu Mureş şi Râmnicu Vâlcea, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, scrie Observator.

Loading...

 

ÎN SFÂRŞIT E OFICIAL Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare completarea alineatului 5 al articolului 65 din Legea nr. 263/2010, în sensul ca şi persoanele care locuiesc în localitatea Slatina să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

În cadrul Comisiei pentru muncă s-a adoptat un amendament care prevede că „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).”

sursa INFO

 

3 COMENTARII

  1. Mai dar ce ” prosti” suntem ! Ce repede ” punem „botul ! Legea asta se aplica de mult ( de cativa ani) si este ” Legea lui Zoicas”.

  2. anca ,draguta de tine ,nu-i vorba de „pus botul” se refera la faptul ca de aici inainte SI persoanele din Slatina (pe linga cele din …) vor beneficia de „binefacere”. Problema ,sau una din ele, este ca sint foarte multe persoane care AU LUCRAT in baia mare si au locuit la 8,5 km.Ei, ptr astia nu se pune ,tu trebuind sa demonstrezi ca ai locuit ,nu ca ai lucrat in baia mare (ex :10 ore pe zi in constructii) .deci smechere ce esti tu smecher, noaptea ajungeai acasa la 8,5 km si respirai aer curat -adica trisai- asa ca ciuciu pensie anticipata!

  3. Unde scrie „au lucrat”??? . Scrie negru pe alb „au locuit” in localitatile respective si pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati!! Si, da!! Este legea lui zoicas, doar ca acum au mai fost introduse in articolul de lege inca 3 localitati: Slatina, Turnu Măgurele și Râmnicu Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.