ÎN DATA DE 10 OCTOMBRIE – România sărbătorește în premieră Ziua națională a produselor agroalimentare românești

1
279

ÎN DATA DE 10 OCTOMBRIE  Peste 100 de producători autohtoni din mai multe regiuni ale țării vor participa, în perioada 10-15 octombrie, la un târg organizat în Capitală pentru a sărbători, în premieră, „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Loading...

Potrivit sursei citate, „Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” se sărbătoreşte, în premieră, pe data de 10 octombrie 2017, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. În cadrul acestei campanii se urmăreşte promovarea produselor obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.

În Bucureşti, evenimentul susţinut de MADR şi Primăria Capitalei va fi marcat în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, printr-un Târg de produse agroalimentare româneşti la care vor participa peste 100 de producători autohtoni din mai multe regiuni ale ţării.

Aceştia vor aduce, spre vânzare, preparate din carne — cârnaţi, virşli, salam, untură, jumări din carne de porc, slănină, jambon din porc Mangaliţa şi Bazna, produse de panificaţie şi patiserie (cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri, tort, doboş, ruladă de ciocolată, saleuri, cozonac etc), brânzeturi şi produse lactate (sana, iaurt, kefir, caşcaval, brânză topită, brânză de oaie şi de bivoliţă, caşcaval afumat şi neafumat, smântână, telemea etc).

Sursă info și foto.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.