In acest an nu se va majora indemnizatiile pentru persoanele cu handicap (VIDEO)

1
112

După ce luni de zile s-a zbătut pentru drepturile persoanelor cu handicap, conducerea Cartel Alfa Maramures a câştigat prima luptă: un răspuns oficial. Însă nu şi războiul. Adresa trimisă Ministerului Muncii a ajuns la destinaţie, la fel şi răspunsul …preconizat.

A sosit răspunsul! După ce la finele lunii ianuarie a trimis o adresă Ministerului Muncii, prin care a solicitat majorarea indemnizaţiei pentru persoanele cu handicap nemodificată în ultimii 4 ani, preşedintele Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, a primit ieri după amiază răspunsul, mai mult sau mai puţin aşteptat.

Chiar dacă ajutorul va veni doar anul viitor, efectul pozitiv al legii va avea la bază doar reîncadrarea în grade a bolnavilor, şi nu o creştere reală a valorii indemnizaţiilor.
Potrivit datelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş persoanele încadrate în gradul I de invaliditate primesc o indemnizaţie de 293 de lei pe lună, cele din gradul II 230 de lei, iar persoanele încadrate în gradul III beneficiază lunar de doar 30 de lei. Conform aceloraşi date, la finele lunii ianuarie în evidenţele instituţiei erau înregistrate 17.396 de persoane cu dizabilitati, din care 1.770 copii, cu 1000 de persoane mai puţin decât acum un an.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.